Seksiasiantuntijalta tyly tuomio: Jos varattu mies toimii näin, hän on itsekäs rakastaja

Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? 3:17
Naisilla on synnynnäinen herkkyys tietynlaiseen orgasmiin, kertoo seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta. Orgasmia voi myös treenata.

Räväköistä kirjoituksistaan tunnettu australialainen Nadia Bokody kirjoittaa News.com.au-sivustolla, että vaikka parisuhteessa on täysin hyväksyttyä masturboida, ei itsetyydytys saisi korvata seksiä vain koska se on helpompaa.

Itsetyydytys on ihmiselle hyväksi monella tapaa. Masturbointi muun muassa tuo hyvän olon tunnetta, rentouttaa, lievittää stressiä ja voi jopa ehkäistä virtsatietulehduksia sekä parantaa vastustuskykyä. Itsetyydytys on myös toisinaan ainut tapa saada orgasmi ja oppia nauttimaan omasta kehostaan sekä seksuaalisuudestaan.

Viesti itsetyydytyksen hyödyistä ja ilosta on tavoittanut myös suomalaiset. FINSEX-tutkimuksessa on selvinnyt, että suomalaisten yhdynnät ovat vähenemässä, mutta itsetyydytys on lisääntynyt. Itsetyydytyksen yleisyydessä ei ole tutkimuksen mukaan eroa sen suhteen, elääkö henkilö parisuhteessa vai sinkkuna. Itsetyydytyksellä tosin kompensoidaan jossain määrin harvoja yhdyntöjä kumppanin kanssa.

Parisuhteessa masturbointia ei kannata toki unohtaa, sillä sooloseksi on kuuma lisä yhteisiin petipuuhiin. Ongelmallista on, jos itsetyydytys vie aikaa ja haluja yhteiseltä seksiltä. Mikäli masturbointi johtuu kumppanin fyysisestä tai henkisestä poissaolosta, anna käsiesi tehdä tehtävänsä, seksin asiantuntijana tunnettu Nadia Bokody kehottaa.

– Mutta jos harrastat sooloseksiä, koska siinä on vähemmän hommia, olet idiootti, Bokody täräyttää News.com.au-sivustolla.

Molempia tyydyttävä seksi vaatii töitä

Bokody muistuttaa, että molempia tyydyttävä seksi vaatii töitä – erityisesti heterosuhteissa. Perinteinen penetraatio nimittäin jättää käytännössä täysin huomioimatta klitoriksen, jonka olemassaolon ainoa tarkoitus on tuottaa naiselle nautintoa. Jokaisella on toki omat mieltymyksensä, mutta suurella osalla naisista orgasmi edellyttää klitoriksen stimuloimista.  

Orgasmin saaminen on keskeisessä asemassa seksuaalisen nautinnon kokemisen ja seksin miellyttävyyden kannalta. Sukupuolten väliset fysiologiset erot kuitenkin näkyvät orgasmitilastoissa.

FINSEX-tutkimuksen mukaan miehistä 93 prosenttia saa rakasteltaessa ainakin useimmiten orgasmin. Naisilla vastaava osuus jää puoleen, 46 prosenttiin. Viidesosa naisista asetti kumppanilleen vastuuta omista vaikeuksistaan kokea orgasmeja. Suuseksiä ja käsipeliä tarjoava kumppani edistää osaltaan naisten orgasmeja.

Klitoris on kuitenkin herkkä elin ja kovakouraiset otteet ovat sille liikaa. Kun ottaa huomioon tämän tosiseikan sekä sen, ettei nainen ponnistuksista huolimatta välttämättä saa orgasmia, voi miehen olla helpompi tyydyttää seksuaaliset tarpeensa yksinään.

Avoin kommunikaatio auttaa

Bokody kertoo itse käyneensä poikaystävänsä kanssa keskustelun tämän masturbointitavoista. Kävi ilmi, että mies tyydyttää itseään melkein päivittäin. Hän uskoi, että osaltaan tiheässä masturboinnissa voi olla kyse laiskuudesta – siis siitä, ettei hänen silloin tarvitse nähdä vaivaa Bokodyn tyydyttämiseksi. Mutta myös tyttöystävän aiemmat torjumiset olivat syöneet haluja yrittää uudestaan. Mies siis ei ollut vain laiska ääliö, kuten aluksi olisi voinut päätellä.

Avoimen kommunikaation merkitystä parisuhteen ja seksielämään hyvinvoinnille ei turhaan korosteta.

Nadia on tunnettu räväköistä naiseutta ja seksiä käsittelevistä kirjoituksistaan. Nainen on muun muassa kritisoinut avioliittoa luonnottomaksi, kertonut kannustavansa poikaystäväänsä katsomaan pornoa ja selittänyt, miksi ”useimmat miehet ovat surkeita sängyssä”.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat