Tiesitkö? Nainen voi saada 6 erilaista orgasmia

Harva nainen saa yhdynnässä orgasmin, vaikka keinoja hekuman saavuttamiseen on monia.

FINSEX-tutkimus vuodelta 2016 kertoo, että vain 46 prosenttia suomalaisnaisista saa useimmiten rakastellessaan orgasmin. Osa naisista ei ole kokenut orgasmia koskaan yhdynnöissä. BRIDES-sivusto muistuttaa, että tapoja on kuitenkin monia.

On hyvä huomata, ettei kaikilla naisilla kaikkien orgasmin mahdollisesti tuovien kehonosien hyväily tuo samanlaista hyvänolontunnetta. Jokainen ihminen on yksilö ja nauttii erilaisista asioista. Mikäli orgasmin saaminen on vaikeaa, kannattaa tehdä tutkimusretki kehoonsa, jotta löytää omat nautintonappulansa.

1. Klitorisorgasmi

Klitoris on naisen nautinnon lähde, jossa on 8000 hermopäätettä. Klitoriksessa on samaa kudostyyppiä kuin peniksessä, ja sillä on mittaa puolesta sentistä jopa kahteen senttiin.

Suurella osalla naisista orgasmin saaminen edellyttää klitoriksen stimuloimista. BRIDES kertoo, että kaksi kolmesta naisesta ei pysty saamaan orgasmia yksistään penetraation ansiosta. Klitorisorgasmi on tyypillisesti melko lyhyt, muutamien sekuntien mittainen. Klitoris liittyy muihinkin orgasmin muotoihin.

2. Kohdunkaulan orgasmi

Erityisen voimakkaana pidetyn kohdunkaulan orgasmin saavuttaminen on mahdollista, kun naisen kohtu on todella avoin ja rentoutunut, kertoo Cosmopolitan. Kohdunkaulan orgasmia pidetään koko kehoa ”järisyttävänä”, laajana orgasmina, joka tuntuu kehon läpi kulkevina aaltoina jopa tuntien ajan

Kohdunkaulan orgasmi on mahdollista saavuttaa riittävän suurella dildolla, mikäli kumppanin peniksen mitta ei riitä kohdunkaulaa stimuloimaan – vaikka myös klitoris on mukana tässäkin orgasmin tyypissä. Kohdunkaulan orgasmi syntyy nimittäin syvästä penetraatiosta ja täytetystä olosta, kun stimuloitu kohdunkaula alkaa kramppailemaan.

3. Nänniorgasmi

Nännien stimulointi kutkuttaa samalla muita mielihyväreseptoreita kehossa ja aivoissa. Nännien koskettelu stimuloi epäsuorasti esimerkiksi klitorista, minkä vuoksi rintojen hyväily voi joskus johtaa orgasmiin.

4. G-pisteorgasmi

G-piste löytyy väitetysti häpyluun takaa vaginan etuseinämästä. Lääketiede ei ole kyennyt varmistamaan pisteen olemassaoloa, mutta naiset voivat erinäisin apukeinoin etsiä nautinnollista pistettään, jonka stimulointi voi johtaa jopa ejakulaatioon.

Räjähtävää mielihyvää tuottavan pienen alueen stimuloiminen yhdynnässä voi olla vaikeaa. Tietyt asennot, kuten seksi takaapäin, kuitenkin edesauttavat peniksen osumista G-pisteen alueelle.

5. Anaaliorgasmi

Vastoin tiettyjä stereotypioita nainen voi nauttia peppuseksistä suuresti. Mikäli mukana on riittävästi liukastetta ja tietysti oma halu, voi anaaliseksi olla naisesta seksuaalisesti varsin tyydyttävää ja johtaa jopa orgasmiin. Monilla naisilla klitoriksen pää nimittäin jatkuu anukseen asti, kertoo Women’s Health.

6. P-pisteorgasmi

BRIDES muistuttaa huonommin tunnetusta P-pisteestä, joka naisilla sijaitsee virtsaputken suulla. Virtsaputken suu avautuu häpykielen ja emättimen väliin.

Alapäästä löytyvän ”toisen reiän” koskettelu voi olla osasta naisia varsin miellyttävää. Virtsaputken suuta stimuloidessa hyvä hygienia on tärkeää. Virtsaputkeen päätyneet bakteerit voivat nimittäin laukaista virtsatietulehduksen.

Lue myös:

    Uusimmat