Seitsenlapsinen irakilaisperhe aiotaan karkottaa Suomesta – Loviisa järjestää mielenilmauksen perheen puolesta

Loviisassa puolitoista vuotta asunutta irakilaisperhettä uhkaa karkotus. Kaupungin päättäjät tukevat perhettä julkisella kannanotollaan.

Albu Muhamedin perhe saapui Suomeen Irakin Bagdadista kaksi ja puoli vuotta sitten. Viimeiset puolitoista vuotta perhe on asunut Loviisassa odottaen turvapaikkaa. Nyt perhettä uhkaa karkotus takaisin Irakiin.

– Huipentumana tässä tapauksessa on, että Suomessa syntyneitä viattomia lapsia ollaan lähettämässä kuolemaan, perhettä auttanut Timo Raivio kertoo.

Perheen kolme nuorinta lasta: kaksivuotias Finland sekä vuoden ikäiset kaksoset Maryam ja Rim ovat syntyneet Suomessa.

Raivion mukaan perhe on saanut neljä kielteistä turvapaikkapäätöstä. Perjantaina päättyy valitusaika Maahanmuuttoviraston päätöksestä, jonka mukaan perheen pitää poistua Schengen-alueelta.

– Tie alkaa olla aika pystyssä. Sen jälkeen perhe voidaan palauttaa takaisin Irakiin, Raivio sanoo.

Loviisan kaupunki on tiistaina ilmaissut tukensa perheelle. Ilmaisun on allekirjoittanut muun muassa kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson.

– Yli 3 500 ihmistä Loviisasta ja muualta on vain muutamassa päivässä järjestäytynyt vastustaakseen seitsenlapsisen perheen karkottamista. Lapsista viisi puhuu suomea ja kolme nuorinta on syntynyt Suomessa, tuenilmauksessa todetaan.

– Asetamme toivomme siihen, että asiasta vastaavat päätöksentekijät ja viranomaiset vielä kerran varmistavat, että kaikki asiaan liittyvät näkokohdat on huomiotu, mukaan lukien se miten vahvasti perhe on juurtunut Loviisaan ja elää yhteisessä arjessamme.

Perheen tukemiseksi Loviisan torilla järjestetään mielenilmaus lauantaina klo 14.

Perheen tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Loviisan Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja