Seitsemän viikon piina ohi! Espanjalaiset saavat taas ulkoilla – mutta ehtoja silti riittää

Espanjalaiset saavat tästä päivästä lähtien jälleen ulkoilla.

Katso yllä oleva video: Näin iloissaan lapset espanjalaislapset olivat, kun he pääsivät ulos juoksemaan ja leikkimään viime sunnuntaina.

Uusien määräysten mukaan espanjalaiset saavat käydä kerran päivässä ulkona kävelyllä tai muuten harrastamassa liikuntaa.

Liikkuminen on kuitenkin edelleen tarkkaan säädeltyä: eri ikäryhmät saavat mennä ulos vain heille osoitettuina kellonaikoina, liikkua saa vain kilometrin säteellä omasta kodista ja muihin ihmisiin on pidettävä vähintään kahden metrin etäisyys.

Esimerkiksi yli 70-vuotiaat voivat ulkoilla joko aamupäivällä kymmenen ja kahdentoista välillä tai illalla seitsemän ja kahdeksan välillä.

Alle 14-vuotiaiden lasten kanssa ulos saa mennä aikaisintaan puoliltapäivin ja kotiin palata viimeistään iltaseitsemältä.

Kellonajat eivät koske alle 5 000 asukkaan paikkakuntia.

Ulkona saa urheilla vain yksin. Sallittuja lajeja ovat esimerkiksi juoksu ja pyöräily, jolloin liikkua saa myös yhden kilometrin säteen ulkopuolella.

Paikkakunnalta toiselle ei kuitenkaan saa siirtyä, viranomaiset ovat korostaneet.

"Tänään otamme uuden askeleen eristystoimien lieventämisessä"

Espanjan tiukat liikkumisrajoitukset tulivat voimaan seitsemän viikkoa sitten.

Vain välttämättömillä asioilla, kuten ruokakaupassa ja apteekissa, on saanut käydä.

Vaikka rajoituksia nyt höllennetään, pääministeri Pedro Sanchez kehottaa espanjalaisia edelleen toimimaan vastuullisesti.

– Tänään otamme uuden askeleen eristystoimien lieventämisessä, mutta meidän on tehtävä se varovasti ja vastuullisesti. Virus on yhä läsnä, pääministeri muistutti Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat