Seinäjokelainen Jimi Vain kustomoi kenkiä kansainvälisille markkinoille – teki yhteistyötä yhdysvaltalaisräppäri Playboi Cartin kanssa

Seinäjoella asuvan Jimi Vainin innostus kenkien kustomointia kohtaan lähti käsistä, kun somekansa hullaantui hänen kenkäkuvastaan.

Kenkien kustomoinnin ei ollut alun perin tarkoitus olla Vainin muita projekteja isompi. Hän kertoo suunnitelleensa vaatteita ja printtipaitoja vuodesta 2014 saakka.

– Silloin homma alkoi siitä, että piirtelin ja kirjoittelin vaatteisiini silkkaa tylsyyttäni. Siitä kustomointiharrastukseni lähti ja on pikku hiljaa edennyt tähän pisteeseen.

Vainin yhteistyö rap-artisti Plaiboi Cartin kanssa sai alkunsa siitä, kun hän jakoi Instagramissa kuvan kustomoimistaan kengistä. Kuva oli osunut Cartin silmiin, ja lopulta Vain päätyi kustomoimaan Cartille kengät. Hän myöntää arvanneensa tässä vaiheessa, että laajaa viraalinäkyvyyttä olisi luvassa Cartin nimekkyyden vuoksi.

Kustomointi on Vainille luovuuden kanavoimista.

– Minulla on kova tarve ilmaista itseäni ja tehdä omaa taidettani. Inspiraatio tulee milloin mistäkin, mutta kai se tulee yleensä läheisistäni ja musiikista. Kuuntelen lähes koko ajan musiikkia.


"Kaikki nämä menevät julkkiksille"

Nykyisin Vainin viestikansio Instagramissa on täynnä viestejä. Suurin osa yhteydenotoista koskee kenkiä. Tällä hetkellä tilaukset pitävät hänet niin kiireisenä, ettei hän voi ottaa vastaan kuin muutamia tilauksia. Vain kertoo kiireen johtuvan siitä, että hän tekee kaiken itse käsin.

Parhaillaan Vainilla on työn alla kymmenet kengät, jotka ovat menossa Yhdysvaltoihin.

– Kaikki nämä menevät julkkiksille.

Vain kertoo aikovansa laajentaa ja kaupallistaa toimintaansa tulevaisuudessa, vaikka resurssien vähyys onkin vielä esteenä. Muiden artistien yhteydenotoista kysyttäessä hän vastaa vielä tässä vaiheessa salamyhkäisesti.

– Olemme jutelleet ja suunnitelleet. Katsotaan nyt miten käy. Onhan niitä yhteydenottoja tullut, osa on tullut sanomaan, että siistiä touhua ja olisi kiinnostunut ostamaan kenkiä, hän toteaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat