Sebastien Ogier vertasi itseään F1-legenda Ayrton Sennaan – ”Voin olla siitä ylpeä”

1:51
Sebastien Ogier näytti muille kaapin paikan Monte Carlon MM-rallin päätöspäivänä viemällä nimiinsä kaikki neljä erikoiskoetta.

Sebastien Ogier rikkoi merkittävän ennätyksen viime viikonloppuna ajetussa Monte Carlon MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Ogierista tuli Monte Carlon rallin kaikkien aikojen menestynein kuljettaja. Ogier on voittanut kilpailun peräti kahdeksan kertaa.

Aiemmin hän jakoi Monten voittoennätyksen maanmiehensä Sebastien Loebin kanssa, jolla on seitsemän ykköstilaa klassikkokilpailusta.

Huomattavaa on se, että Ogier on ottanut voittonsa viidellä eri automerkillä. Ogier ajoi Montessa ensimmäisen voittonsa Peugeot S2000 -autolla vuonna 2009, kun kilpailu kuului IRC-sarjaan.

Ranskalaistähden seuraavat voitot tulivat Volkswagenin WRC-autolla (2014-16), M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä (2017-18), Citroen C3 WRC:llä (2019) ja nyt viimeksi Toyota Yaris WRC:llä (2021).

Ogier oli lopulta omaa luokkaansa tämän vuoden Montessa lyötyään tallikaverinsa Elfyn Evansin yli puolen minuutin marginaalilla.

– Kilpailu oli kilometreillä mitattuna tavallista lyhyempi, mutta olosuhteet olivat vaikeimmasta päästä. Välillä etuautoilla oli erilaiset olosuhteet kuin meillä kuljettajilla ja pitoa oli paikoin todella vähän. Se on jo saavutus, että pääsee Monte Carlon rallissa maaliin, Ogier sanoi.

Ogier kertoi, ettei hän jahtaa ennätyksiä, mutta hän arvosti kahdeksannen Monte-voittonsa korkealle.

– Kilpailijana lähden hakemaan voittoa jokaisessa kilpailussa. Juuri tämä paikka on minulle erityinen monestakin syystä. Esikuvallani Ayrton Sennalla on edelleen eniten F1-voittoja Monacossa, joten siinä mielessä tämä ennätys nostaa minut hänen rinnalleen. Voin olla siitä ylpeä, seitsenkertainen rallin maailmanmestari kertoi.

Brasilialainen Senna saavutti F1-urallaan kuusi voittoa legendaarisessa Monacon GP:ssä.

Ogier vahvisti Monte Carlon MM-rallin alla, että vuonna 2021 hän ajaa viimeisen täyden kautensa rallin MM-sarjassa. Mahdollista kuitenkin on, että Ogier vielä parantelee Monten voittoennätystä.

– Se on erittäin mahdollista, että starttaan tähän kilpailuun tulevaisuudessa. Koko MM-sarja ei ole enää listallani, mutta Monte Carlon kaltaiset rallit ovat ehdottomasti, Ogier alleviivasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja