Sebastian Vettelille musertava alku – herrasmiessopimusta rikkonut F1-tulokas säästyi mestarin ripitykseltä: "Jos alan panikoida, mitä se auttaa?"

Huonon alun Aston Martinin F1-kuskina saanut Sebastian Vettel myöntää turhautumisensa keltaisten lippujen takia pieleen menneestä aika-ajosta, muttei jaksanut syytellä asiasta F1-tulokas Nikita Mazepinia.

Vettel oli yksi kuskeista, joiden ratkaiseva kierros meni pilalle Bahrainin GP:n aika-ajojen avausosiossa, kun Haasilla debytoinut Mazepin pyyhkäisi ensin koko lämmittelykierroksella olleen letkan ohi ja lopulta pyörähti itse radalla heti ykkösmutkassa.

Tämä toi ykkössektoriin keltaiset liput, ja se aiheutti sekä Vettelin että Alpinen Esteban Oconin kierroksen tärveltymisen.

Viime kaudella F2-sarjassa röyhkeää ajotyyliä esittänyt Mazepin aiheutti näin heti ensimmäisessä tositoimessaan kohun myös kuninkuusluokassa rikkomalla herrasmiessääntöä, jonka mukaan kuskit pitävät asemansa jonossa ennen nopealle kierrokselle lähtemistä.

– Joo, mutta loppujen lopuksi ongelma taisi olla siinä, että meidän pitää ajaa niin hitaasti saadaksemme renkaat (lämpötilaan), johon haluamme, joten tuollaisella määrällä autolla siitä tulee sotkuista, Vettel kommentoi tilannetta.

Hän kuitenkin uskoo, että Mazepinin aiheuttamat liput pudottivat hänet jatkosta. Vettel lähtee sunnuntain kisaan vasta 18. ruudusta, kun taas toinen Aston Martin -kuski Lance Stroll ylsi 10:nneksi. Ensimmäisellä yrityksellä hän teki puolestaan oman ajovirheen.

Vaikka ensimmäinen aika-ajo meni totaalisen penkin alle, Vettel ei halua ottaa paineita asiasta.

– Jos alan panikoida, niin mitä se auttaa? Tai jos olen aivan tolaltani? Totta kai olen tolaltani ja vihainen siitä, että se ei ollut meidän vikamme, ettemme päässeet jatkoon, mutta se vain täytyy ottaa vastaan ja tehdä huomiseen kaikki mahdollinen, Vettel kommentoi.

– Opin koko ajan. Minusta aika-ajo oli hyvä, ja tunsin oloni positiiviseksi. Sain tietysti vain puolitoista kierrosta ajettua, ja olisimme toivoneet parempaa alkua, mutta se on, mitä se on, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat