Sebastian Nurmen kassi:

- lampaan selkää - pähkinäpensaan pähkinöitä - 5 omenaa - 3 porkkanaa - kyssäkaali - siitakesieniä

Antti Vahteran ja Sebastian Nurmen menu:

Lampaankyljykset ja omenahilloke

150 g lampaankyljyksiä henkeä kohden 3 omenaa valkopippuria suolaa persiljaa timjamia voita

Kuori omenat ja kuutioi. Lämmitä kattilassa nokare voita ja lisää omenat. Anna kiehua kannen alla hiljaisella lämmöllä soseeksi. Lisää silputtu persilja ja valkopippuri, tarkasta suola. Paista kyljykset vähässä voissa molemmin puolin ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 4- 5 minuuttia.

Lampaanfilettä ja balsamicokastiketta

150 g kalvoista ja jänteistä puhdistettua lampaan ulkofileetä 3 dl balsamico-etikkaa 2 rkl voita valkopippuria suolaa

Lisää balsamico-etikka kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes jäljellä on vajaa yksi desilitra. Sekoita kylmä voi sekaan vispaten. Paista filee joka puolelta paistinpannulla vähässä voissa, mausta ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Lampaan sisäfilettä ja punaviini-voikastiketta

1 lampaan sisäfile henkeä kohden 4 dl punaviiniä silputtu sipuli 2 rkl voita

Keitä sipuli ja punaviini hiljaisella tulella kattilassa, kunnes punaviininiä jäljellä yksi desilitra. Lisää kylmä voi sekoittaen ja mausta. Ruskista fileet kevyesti paistinpannulla voissa muutama minuutti, kääri hetkeksi folioon ja anna vetäytyä. Leikkaa juuri ennen tarjoilua.

Lampaan fileetä ja juureksia

150 g lampaan fileetä rasvoineen 2 porkkanaa 1 kyssäkaali 3 rkl voita valkopippuria timjamia suolaa

Kuori porkkanat ja kyssäkaali. Leikkaa kuutioiksi. Ruskista ja hauduta voissa lähes kypsiksi. Mausta ja tarkista suola. Ruskista filee joka puolelta paistinpannulla. Nosta uunivuokaan ja kypsenä 200-asteisessa uunissa noin 5- 7 minuuttia. Anna vetäytyä folioon käärittynä ennen viipalointia.

Lue myös:

    Uusimmat