Sebastian Aho vietiin ambulanssilla ja yksityiskoneella kotimatkalle – joutui ongelmiin rajalla

Koronavirusprotokollan vuoksi Vancouveriin juuttunut suomalaistähti Sebastian Aho saatiin erityisjärjestelyin rajan yli ja kotimatkalle.

Carolina Hurricanesin GM Don Waddell kertoi aiemmin verkkosivusto The Athleticille, miten koronavirusprotokollan vuoksi rajan taakse Vancouveriin kesken vieraspelireissun jäänyt Sebastian Aho pääsee odottamaan negatiivisia testituloksia kotioloihin.

Waddellin mukaan Kanadasta voi päästä rajan yli vain erityisen lääkintävarustukseltaan hyväksytyn liikennevälineen kyydissä, kuten ambulanssissa tai yksityiskoneessa.

The Athleticin toimittaja Sara Civian raportoi Suomen aikaan viime yönä, että Aho on päässyt vihdoin lähtemään eristyksestään Vancouverista. Civianin mukaan Waddell vahvisti, että Aho ja niin ikään Vancouveriin jumahtanut Seth Jarvis ovat päässeet yksityiskoneeseen matkustettuaan ensin rajan yli hätäajoneuvon kyydissä.

Oletettavasti kaksikko matkasi ambulanssilla Vancouverista ensin rajan yli Seattleen, josta yksityiskone nousi ilmaan. Yhdysvaltojen ja Kanadan rajan ylitys ei sujunut hetkessä.

– Waddell sanoi, että Jarvis ja Aho joutuivat ongelmiin rajalla ja joutuivat olemaan siellä muutamia tunteja, mutta nyt kaikki on kunnossa, ja he ovat yksityiskoneessa matkalla Minnesotaan poimimaan neljää muuta Canes-pelaajaa, jotka ovat joutuneet sivuun koronaprotokollan vuoksi, Civian kertoo Twitterissä.

Carolinan mittava ja kallis operaatio kuvaa paljon NHL:n tämänhetkistä tilannetta koronaviruksen kanssa. Pelaajia putoaa jatkuvasti pois joukkueiden vahvuuksista, kun koronavirustestit kertovat yhä uusista positiivista tuloksista.

Carolina joutui pelaamaan viime yönä Detroit Red Wingsiä vastaan vajaalla miehityksellä, sillä joukkueella on niin paljon pelaajia sivussa positiivisen koronatestituloksen vuoksi. Tästä huolimatta se voitti ottelun 5–3.

Carolinan suomalaiskaksikko Jesperi Kotkaniemi ja Teuvo Teräväinen napsi ottelussa kaksi syöttöpistettä mieheen.

Lue myös:

    Uusimmat