Sebastian Aho innoissaan olympiauutisesta: "Unelmani ja tavoitteeni"

Perjantaina vahvistettiin, että NHL-pelaajat pääsevät mukaan seuraaviin olympialaisiin vuonna 2026. Carolina Hurricanesin Sebastian Aho oli innoissaan uutisesta.

– Unelmani ja tavoitteeni on aina ollut pelata olympialaisissa, Aho sanoi medialle Guardianin mukaan.

– Minun sukupolveni NHL-pelaajat eivät ole päässeet edustamaan Suomea, joten olen erittäin täpinöissäni. Tiedän, että kotipuolessa monet ihmiset ovat todella innoissaan, Aho jatkoi.

NHL-pelaajat ovat viimeksi pelanneet olympialaisissa vuonna 2014. Silloin Suomi saalisti pronssia Sotshin kisoista. Nyt Leijonat saanee kasaan erittäin vahvan kokoonpanon, sillä monet suomalaispelurit kuuluvat tällä hetkellä taalaliigan huippupelaajiin. 

– Kasvoin monien pelaajien kanssa juniorimaajoukkueissa, joten olisi mahtava päästä pelaamaan turnauksessa heidän kanssaan ja pelata parhailla parhaita vastaan, Aho ennustaa.

Perjantaina tiedotettiin myös vuonna 2025 pelattavasta neljän maan huipputurnauksesta. Vuoden päästä helmikuussa 4 Nations Face Off -turnauksessa kohtaavat Suomi, Ruotsi, USA ja Kanada.

Olen varma, että ihmiset Suomessa ja kaikkialta Euroopassa ovat innoissaan tästä uutisesta, Aho iloitsee.

– Joka kerta koko kansakunta on takanasi, ja joukkue nivoutuu hyvin yhteen. Olen aina nauttinut, kun minulla on ollut mahdollisuus pelata Suomen paidassa.

Lue myös:

    Uusimmat