Seat esitteli uuden Leon-mallistonsa Cupra-tehoversion

Seat on esitellyt Cupra-tehoversion Leon-malliston huipulle. Uudella kaksilitraisella turbomoottorilla varustettua mallia saa kahtena tehoversiona.

Perusmallissa on 265 hevosvoimaa ja Cupra 280 -versiossa nimensä mukaisesti 280. Jälkimmäinen on Seatin sarjavalmisteisten autojen tehokkain malli. Cupra on saatavissa sekä 3- että 5-ovisena.

Versiosta riippumatta auto tarjoaa 350 newtonmetrin väännön kierrosalueella 1750–5300. Moottorin pariksi saa manuaalin lisäksi valittua lisävarusteisen DSG-kaksoiskytkinvaihteiston, ja nopeimmillaan auto kerkeää satasen nopeuteen 5,7 sekunnissa.

Ilmoitettu keskikulutus on tehoversiosta ja korimallista riippuen 6,5 litran molemmin puolin sadalla kilometriää. Hiilidioksidipäästöt ovat 149–154 grammaa.

Ajamisen kannalta olennaisimmat asiat Cuprassa löytyvät alustasta. Autossa on vakiona dynaaminen alustan ohjaus, etuakseliston tasauspyörästön lukko sekä progressiivinen ohjaus.

Auton comfort- ja sport-ajomoodien lisäksi ajotila Cupra, joka säätää alustan, tasauspyörästön lukon sekä ohjauksen urheilullisimmalle asetukselle.

Uusi Cupra on 55 kiloa edeltäjäänsä kevyempi.

Hintoja ei ole vielä julkaistu.

Lue myös:

    Uusimmat