"Se tuli aivan puun takaa" – yhteinen historia yllätti umpirakastuneen suomalaisparin

Titta, 39, ja Pekka, 38, tapasivat toisensa reilut viisi vuotta sitten. Pari rakastui palavasti ja yllättyi, kun kävi ilmi, että he olivat olleet samassa päiväkotiryhmässä jo 28 vuotta aiemmin.

MTV Lifestyle kertoi torstaina ruotsalaisen Tinderissä tavanneen pariskunnan yllättävästä yhteisestä historiasta. Tarina ei ole ainoa laatuaan. Myös suomalaispariskunta Titta ja Pekka Meskasen rakkaustarinan taustalta löytyy yllätyksenä tullut yhteinen historia.

Titan ja Pekan suhde sai alkunsa, kun Titta opiskeli työnsä ohessa aikuiskoulutuksessa web designeriksi. Pekka vieraili oppilaitoksessa opettajana ja saapui arvioimaan opiskelijoiden lopputöitä. Pekka tunnisti Titan nimen kouluajoilta, ja kaksikko alkoi jutella. Kaksikko oli käynyt samaa koulua ala- ja yläasteella mutta ei koskaan ollut tutustunut sen paremmin. Juttu tuntui kuitenkin luistavan, ja pari sopi treffeistä. 

– Olin ollut 13 vuotta yksinhuoltajana, ja olin skeptinen rakkauden suhteen. Ajattelimme molemmat, ettemme varmasti löytäisi ketään, jonka oikeasti haluaisimme, Titta Meskanen kertoo. 

Treffit sujuivat kuitenkin hyvin, ja yhteys parin välillä syntyi heti. Molemmat tunsivat löytäneensä rinnalleen oikean ihmisen.

Merimiesmekko paljasti historian

Kolmansilla treffeillä kaksikko yllättyi perinpohjin. 

– Puhuimme lapsuudestamme ja kerroin Pekalle merimiesmekosta, joka minulla oli ollut tarhakuvassa. Pekka hämmästyi. Hän muisteli ihastelleensa merimiesmekkoista tyttöä päiväkodissa. Tajusimme olleemme samassa tarharyhmässä. Se tuli aivan puun takaa, Titta muistelee yllättävää käännettä.

Kaksikko kertoi yhteisestä historiastaan vanhemmilleen, ja vanhempien arkistojen kätköstä löytyikin vanhoja tarhakuvia, joissa Titalla on yllään Pekan ihastelema merimiesmekko. Kuvissa hymyilee myös 5-vuotias Pekka.

– Se oli vanhemmillemmekin jännittävää, eiväthän he muistaneet lastensa tarhakavereita, Titta muistelee.

Kävi ilmi, että elämä oli kuljettanut Pekkaa ja Tittaa samoille kulmille myös aikuisiällä. Sen lisäksi, että molemmat olivat eläneet lapsuutensa noin kilometrin päässä toisistaan, työskenteli kaksikko samoilla kulmilla vuosia myöhemmin aikuisina.

– Selvisi, että olimme esimerkiksi käyttäneet samoja lounaspaikkoja.

Elämän rakkaus löytyi tarhakaverista

Pariskunnan suhde eteni nopeasti, ja Pekka ja Titta muuttivat pian yhteen.

– Tyttäreni Emma otti Pekan todella hyvin vastaan ja kysyi, saako sanoa Pekkaa isäksi. Se oli liikuttava hetki. Emma täyttää tammikuussa 19 vuotta ja asuu vielä kotona. Pekka on hänelle ainoa oikea isä, ja jos hän joskus menee naimisiin, hän haluaa, että Pekka saattaa hänet alttarille, Titta kertoo.

Titta ja Pekka vihittiin maistraatissa jo tapaamisvuoden joulukuussa, ja seuraavana kesänä syntyi pariskunnan ensimmäinen yhteinen lapsi, Ava. Nyt lapsikatraaseen kuuluu Emman ja Avan lisäksi myös kuopus Una

– Olemme todella sitoutuneita tähän ja kiitollisia rakkaudesta, olimme molemmat niin ison osan elämästämme yksin ja kuvittelimme, ettemme ikinä löytäisi oikeaa rakkautta. Arvostamme suhdettamme todella paljon, ja vaikka meillä on nyt pieniä lapsia, olemme puhuneet, että tästäkin kyllä selviämme, vaikka välillä nukummekin huonommin.

– Eipä sitä vielä kuusi vuotta sitten osannut kuvitella, miten elämässä kaikki napsahtaa paikoilleen, Pekka Meskanen lisää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja