SDP:n tapahtumasta levinnyt kuva kuohuttaa, turvaväleistä ei näytä olevan tietoakaan – järjestöpäällikkö: "En näe, että oltaisi turvallisuuden suhteen pystytty paremmin tekemään"

6:58
Pääministeri Sanna Marin maskikohusta: "Hallitus ei ole johtanut suomalaisia harhaan"– tästä syystä maskisuositusta ei annettu jo keväällä

SDP:n lauantaina järjestämä tilaisuus Vantaan Tikkurilassa on herättänyt somekohun. Twitterissä leviää kuva, jossa pääministeri Sanna Marinia on kerääntynyt kuuntelemaan valtava joukko ihmisiä.

Muun muassa julkkisravintoloitsija Henri Alénin jakamassa kuvassa ei näytä olevan tietoakaan turvaväleistä.

SDP:stä on täsmennetty myöhemmin, että Henri Alénin jakaman kuvan kuvaamishetkellä kyseinen ravintola oli vielä suljettu, mikä selittää terassin tyhjyyden. SDP:n tilaisuus järjestettiin Tikkuraitilla ennen puolta päivää.

MTV Uutiset tavoitti lauantaina SDP:n järjestöpäällikkö Jenny Suomisen.

– Kuva, mikä netissä leviää, on sellainen, että siinä on perspektiivi aivan vääristynyt. Se näyttää siltä, että ihmiset ovat aivan läjässä. Kuva, joka netissä kiertää, ei vastaa todellisuutta paikan päältä, Suominen sanoo.

Suominen kertoo, että SDP:llä oli tänään valtakunnallinen toimintapäivä.

– Siihen oli annettu hyvin tarkat turvallisuusohjeet. Tikkurilan tapahtumasta oltiin etukäteen yhteydessä Vantaan kaupungin tartuntautiyksikköön. Alue, jossa oltiin, oli rajattu.

Suomisen mukaan osallistujille jaettiin maskeja.

– Niitä meni yhteensä yli sata kappaletta. Yli 90 prosentilla osallistujista oli maskit. Juontaja myös muistutti turvaväleistä useaan kertaan tapahtuman aikana. En näe, että oltaisi mitään turvallisuuden suhteen pystytty paremmin tekemään.

– En itse ollut siellä paikalla, niin en voi sanoa, että jokaisen ihmisen välissä olisi ollut turvaväli.

Täydennetty juttua sunnuntaina kello 11.43 tiedolla, että ravintola, jonka terassin tyhjyyttä twiitissä hämmästeltiin, oli vielä kuvaushetkellä suljettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja