SDP laajentaisi pääomatulojen verotusta

Sosiaalidemokraatit haluavat tehostaa pääomatulojen verotusta. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Erkki Tuomioja toivoo, että asiasta voidaan sopia jo ensi vuoden budjettineuvottelujen yhteydessä.

Tuomiojan mukaan kysymys ei ole pääomaverokannan yleisestä korottamisesta, vaan pienemmistä, tässä suhdannetilanteessa perustelluista keinoista, joita on valmisteltu valtiovarainministeriössä.

SDP:n eduskuntaryhmä perustelee asiaa niin, että "pääomamarkkinoiden ylikuumentuminen edellyttää toimia pääomatulojen saamiseksi tehokkaammin verotuksen piiriin".

Pääministeri Paavo Lipponen ei halua ottaa kantaa, tulisiko yleistä pääomaverokantaa korottaa ensi vaalikaudella. Lipponen toteaa, että SDP pitää kiinni hallitusohjelmassa sovitusta ja seuraavan vaalikauden tavoitteet määritellään erikseen.

Pääomaverokantaa nostettiin vaalikauden alussa 28 prosenttiin ja samalla sovittiin, että uusia korotuksia ei tehdä tällä vaalikaudella. Hallintoministeri Jouni Backman on esittänyt ensi vaalikaudelle 2 prosenttiyksikön korotusta.

Lue myös:

    Uusimmat