Schumacherin poikaa varoitellaan: "Ei vielä valmis"

Formula ykkösten kilpailullisista asioista vastaava johtaja Ross Brawn ilmoittaa, ettei Mick Schumacher ole vielä valmis Formula ykkösiin.

Mick Schumacher, seitsenkertaisen F1-mestarin Michael Schumacherin poika, on lähellä mestaruutta Formula 3:n eurosarjassa. Huhujen mukaan Mick Schumacher olisikin jo keskustellut F1-sopimuksesta kaudelle 2019.

Brawn toivoisi Mickin etenevän maltillisesti.

– Hänen on otettava vielä muutamia askelia ennen kuin hän voisi nousta Formula ykkösiin. Mick on hyvin kypsä nuori mies ja luulen hänen tietävänkin, että hänen on vielä kehityttävä, jotta hän olisi valmis F1-kuljettajaksi, Brawn kommentoi Sotshissa sunnuntaina uutistoimisto TASSin mukaan.

Formula 2-sarja olisikin Brawnin mielestä Mickille hyvä ponnahduslauta 2019.

– Nimi Schumacher kantaa paljon historiaa. Jos Mick haluaa valmistautua kunnolla Formula ykkösiä varten, on Formula 2-sarja hänelle seuraava looginen askel.

F2-sarjaa ajetaan F1-kisaviikonloppujen yhteydessä, mikä tuo kuljettajille radoista tietysti arvokasta oppia.

– Toivottavasti hän voisi tulla Formula 2-sarjaan ja opetella siellä ratoja enemmän. Nykyään meillä on Formula 2:n ja Formula 1:n välillä paljon läheisempi ympäristö.

Brawn teki Michael Schumacherin kanssa aikoinaan yhteistyötä Benettonilla sekä Ferrarilla toimittuaan tiimien teknisenä johtajana. Tuloksena oli seitsemän maailmanmestaruutta.

Nuoren Schumacherin menestys ilahduttaakin Brawnia.

– Olen innoissani, että hän pärjää niin hyvin. Se tuo mieleeni paljon mukavia muistoja.



Lue myös:

    Uusimmat