Schumacherin aivoissa edelleen useita verenpurkaumia

Lasketteluonnettomuudessa vakavasti loukkaantuneen Michael Schumacherin tilassa on tapahtunut pientä edistymistä. Lääkärit ovat tehneet uuden leikkauksen.

Lääkärit painottivat, että Schumacherin tila on edelleen kriittinen. Leikkauksessa poistettiin verenpurkauma.

– Aivokuvista nähtiin pieni parannus ja pystyimme sanomaan (Schumacherin) perheelle, että voimme tehdä toisen operaation verenpurkauksen pienentämiseksi. Se tehtiin yöllä, kertoi tohtori Jacqueline Hubert tiedotustilaisuudessa.

Ensimmäinen leikkaus tehtiin sunnuntaina. Viime yönä tehdystä leikkauksesta keskusteltiin ensin Schumacherin perheen kanssa. Grenoblen sairaalan neurokirurgian osaston johtaja Emmanuel Gay kertoi, että operaatio vähensi kallonsisäistä painetta.

– Se oli isompi ja helpommin lähestyttävissä (kuin muut). Katsoimme, että voimme poistaa sen ottamatta mitään riskejä, Gay kertoi.

– Tämän ansiosta saimme laskettua kallonsisäistä painetta. Verenpurkaumia on vielä paljon, hän jatkoi.

Lääkärit sanoivat, että he olivat yllättyneitä siitä, miten Schumacherin tila oli kohentunut. He kuitenkin painottivat tilaisuudessa useean otteeseen, että saksalaisen tila on yhä kriittinen. Sen lisäksi tilanne voi taas huomenna olla huonompi. Lääkärit eivät suostuneet spekuloimaan tulevalla lainkaan.

He sanoivat olevansa "vähemmän huolissaan" kuin eilen, mutta muistuttivat, että tilanne voi muuttua huonommaksi. Schumacheria hoidetaan Grenoblen yliopistollisessa sairaalassa.

Lue myös:

    Uusimmat