Mia, 22, lennätetty sairaalaan – tila on vakava: onnettomuus historiallisessa MM-osakilpailussa

Norjalaiskuljettaja Mia Rusthen, 22, on lennätetty sairaalaan naisten ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan historian ensimmäisestä osakilpailusta Italian Misanosta.

Sarjan verkkosivuilla raportoidaan, että Rusthenin onnettomuus tapahtui viimeisessä mutkassa viidennellä kierroksella. Rusthen oli ollut kilpailussa 12. sijalla. 

Rusthen lennätettiin helikopterilla sairaalaan Cesenaan. Hän kärsi useita vammoja, mutta lääkäri Kåre Lövstakken piti päävammaa niistä huolestuttavimpana. 

Rusthen asetettiin keinotekoiseen koomaan ja hänet leikattiin pään verenvuodon poistamiseksi ja paineen lievittämiseksi.

– Leikkaus sujui hyvin ja lääkärit ovat tyytyväisiä tulokseen, Lövstakken sanoi uutistoimisto NTB:lle Norjan TV 2:n mukaan.

Lövstakken selvitti, että Rusthenin tila on vakava mutta kuljettajan elintoiminnot ovat vakaat.

"Arvostamme kaikkea huolehtimista ja rakkautta"

Rusthenin perhe kirjoitti tapahtuneesta kuljettajan Facebook-sivulla. Perhe kuvaili Rusthenin "ajaneen kuin kuningatar" ennen onnettomuuttaan.

– Annamme päivityksen tilasta heti kun tiedämme ja voimme kertoa lisää. Toistaiseksi rukoilemme rauhaa ja toivomme parasta, perhe ilmaisi ensin.

Perhe kertoi sittemmin myös Rusthenille tehdystä leikkauksesta ja lääkärin tyytyväisyydestä. Perhe raportoi, että aivopaine oli tasaantunut ja Rusthenin elintoiminnot olivat vakaat.

– Arvostamme kaikkea huolehtimista ja rakkautta, jota Mialle on lähetetty. Se merkitsee kaikkea, vaikka hän onkin maailman kovin nainen!

Ensimmäinen MM-kausi

Ratamoottoripyöräilyssä ajetaan tänä vuonna ensimmäinen naisten MM-sarjakausi. Misanossa on käynnissä ensimmäinen kilpailuviikonloppu. Yamaha toimii sarjan ainoana valmistajana.

Lauantain kisa keskeytettiin Rusthenin onnettomuuden jälkeen punaisella lipulla välittömästi, ja se jatkettiin myöhemmin loppuun.

Rusthen sijoittui viime vuonna EM-sarjan kokonaiskilpailussa kymmenenneksi.

Juttua päivitetty viimeisimmäksi kello 21.48 tuoreilla tiedoilla Rusthenin tilasta.

Lue myös:

    Uusimmat