Savukranaatti-isku muslimien rukoushuoneeseen Oulussa, motiivi yhä epäselvä – imaami: "Savua oli joka paikassa"

Oulun islamilaisen seurakunnan imaamin mukaan savukranaatti-isku aiheutti rukoushuoneelle vain vähäisiä vahinkoja.

Oulun poliisi kertoi aamupäivällä, että Oulun keskustassa sijaitsevan Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan rukoushuoneeseen heitettiin aamulla ilmeisesti savukranaatti.

Epäilty vahingonteko tapahtui poliisin mukaan aamulla viiden jälkeen. Kiinteistön rappukäytävään levisi poliisin mukaan savua, mutta teko ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

"Kiitos jumalalle, ettei tullut isompaa ongelmaa"

Imaami Abdul Mannan kertoo, että vahingot jäivät vähäiseksi. Aamulla paikalla olivat sekä poliisi että palokunta.

– Meidän rukousmattomme oli hieman palanut ja savua oli joka paikassa. Kiitos jumalalle, ettei tullut isompaa ongelmaa, Mannan sanoi puhelimessa STT:lle.

Sanomalehti Kalevan mukaan yhdyskunnan tiloihin on vuosien varrella tehty ilkivaltaa useita kertoja.

Epäilty tallentui valvontakameraan

Tapahtumasta on poliisin mukaan valvontakamerakuvaa. Tallenteelta näkyy, että epäilty tekijä on solakka, huppupäinen henkilö, jolla oli tekohetkellä tumma takki ja valkoinen lippalakki.

Yhtä Oulun epäillyistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista alettiin puida aamulla Oulun käräjäoikeudessa. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, mikä epäillyn savukranaatti-iskun motiivi on ollut.

Poliisi pyytää tapauksesta jotakin tietäviä soittamaan numeroon 0295 416197 tai lähettämään asiaan liittyvät havainnot sähköpostilla osoitteeseen teematiimi.oulu@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat