Saudiseuraan siirtyvä Cristiano Ronaldo odotti pitkään puhelua, jota ei koskaan tullut – tämän "valtavan" tarjouksen supertähti hylkäsi

0:38
Tähänkö päättyi Cristiano Ronaldon ura huippujalkapallossa? Portugalilaistähti poistui tappioon päättyneen MM-puolivälierän jälkeen pukusuojaan kyyneleet silmissä

Cristiano Ronaldo ja saudiarabialainen Al Nassr vahvistivat perjantaina solmineensa sopimuksen, joka vie Ronaldon Riadiin seuraaviksi 2,5 vuodeksi. Sopimuksen syntyyn johtaneista käänteistä on kerrottu sittemmin mielenkiintoisia lisätietoja.

Sopimusjulkistusta edelsivät lähes puolitoista kuukautta jatkuneet neuvottelut osapuolten välillä. Neuvotteluista alusta lähtien hajulla olleen espanjalaislehti Marcan mukaan sopimus allekirjoitettiin Madridissa, mihin Al Nassrin seurajohto oli matkannut tapaamaan Ronaldoa ja tämän taustajoukkoja.

Al Nassrin tarjous oli Ronaldon itsensä tiedossa heti pian sen jälkeen, kun hänen kohuttu haastattelunsa brittitoimittaja Piers Morganin kanssa tuli julki marraskuun puolivälissä.

Kyseisessä haastattelussa Ronaldo kertoi, että haluaisi jatkaa uraansa jossakin Mestarien liigaa pelaavassa seurassa. Hänen suurin unelmansa oli Marcan mukaan paluu Real Madridiin, seuraan, jota hän edusti vuosina 2009–2018 ja jonka kanssa hän voitti Mestarien liigan peräti neljästi.

Mediassa velloneet huhut Al Nassr -neuvotteluista kiistettiin Ronaldon leiristä tiukasti läpi marras-joulukuussa pelattujen MM-kisojen. Kun Portugalin pelit päättyivät puolivälierätappioon Marokolle, Ronaldo matkasi Madridiin ja pyysi Real Madridilta lupaa pitää kuntoaan yllä seuran harjoituskeskuksessa Valdebebasissa.

Samaan aikaan Ronaldo toivoi ja odotti saavansa ex-seuraltaan sopimustarjouksen. Kun sitä ei koskaan tullut, Ronaldo päätti tarttua Al Nassrin tarjoukseen.

Sopimusta Al Nassrin kanssa hieroi Ronaldon henkilökohtainen manageri Ricardo Regufe eikä suinkaan superagentti Jorge Mendes, jonka kanssa Ronaldo on tehnyt yhteistyötä läpi uransa.

Marcan mukaan Mendesillä "ei ollut minkäänlaista roolia" siirrossa Saudi-Arabiaan. Toinen espanjalaislehti AS uutisoi jo joulukuun puolivälissä, että Ronaldon ja Mendesin välit olisivat viime aikoina taas viilenneet.

Jalkapallomaailman tunnetuimpiin sisäpiiriläisiin lukeutuvan Fabrizio Romanon mukaan Al Nassr -sopimus takaa Ronaldolle noin 90 miljoonan dollarin vuosiansiot pelaamisesta ja muut, kaupalliset yhteistyökuviot nostavat sopimuksen kokonaisarvon lähelle 200:aa miljoonaa dollaria vuodessa.

Romano kertoo myös, että Pohjois-Amerikan MLS-liigan Sporting Kansas City valmisteli Ronaldolle "valtavan" palkkapaketin, mutta saudiseuran tarjous oli tämän mielestä lopulta houkuttelevampi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja