Saudi-Arabia tavoittelee uutta herruutta – laittoi 38 miljardia haisemaan

Saudi-Arabia ilmoitti maanantaina järjestävänsä elektronisen urheilun MM-kisatapahtuman ensi vuodesta lähtien. Öljyvaltio on tehnyt viime aikoina perinteisen urheilun ohella valtavia panostuksia myös kilpapelaamiseen ja järjestänyt useiden merkittävien e-urheilupelien huipputurnauksia.

– Elektronisen urheilun MM-kilpailut ovat luontainen ja seuraava askel Saudi-Arabian matkalla maailman johtavaksi pelaamisen ja elektronisen urheilun keskukseksi, Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman sanoi tiedotteessa.

Saudi-Arabian omistama peliyhtiö Savvy Games Group (SGG) omistaa muun muassa e-urheilun suurimpiin turnausjärjestäjiin kuuluvan ESL:n. Saudi-Arabian valtiollinen sijoitusrahasto PIF investoi peliyhtiöönsä viime vuonna 38 miljardia dollaria osana pitkän tähtäimen strategiaa. Valtion tavoitteena on luoda 39 000 pelaamiseen ja elektroniseen urheilun liittyvää työpaikkaa vuoteen 2030 mennessä.

MM-tapahtuman ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta todennäköisimmin se järjestetään ensi kesänä. Turnauksen peleistä tiedotetaan ensi vuoden alussa.

– Turnaus sisältää maailman suosituimpia pelejä eri genreistä, ja palkintopotti on suurin elektronisen urheilun historiassa, tiedotteessa sanottiin.

E-urheiluammattilaiset kertovat: "Mikä on parasta e-urheilussa?" 2:35
Mikä on parasta e-urheilussa? E-urheiluammattilaiset vastaavat.

Lue myös:

    Uusimmat