Satokauden rommirusinapiirakka

Pyöreä Piirakkataikina on muotonsa takia helppo painella pyöreään vuokaan. Rommirusinapiirakan täytteessä maustettu rahka tuo pehmeyttä piirakkaan ilman raskasta kermaa. Täytteeseen sopivat omenat (valele sitruunamehulla, jos haluat niiden pysyvän vaaleina), luumut tai kirsikat.

Noin 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte:
1 tlk rommirusina-, omena-, kaneli- tms. maustettua rahkaa (200 g)
4-5 pientä omenaa tai luumua lohkoina
100 g rusinoita (1½ dl)
3-4 rkl rommia tai hieman rommiesanssia + vettä
75 g mantelilastuja (1 pss)

Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan). Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Levitä pohjalle maustettu rahka, sen päälle rommirusinat ja sitten omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon. Ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Vinkki: Voit käyttää omenoiden tilalla noin 3 dl kirsikoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat