Satoja orgasmeja päivässä, kyvyttömyys unohtaa – tässä uskomattomimmat lääketieteelliset oikut!

Moni varmasti haluaisi olla immuuni kylmyydelle ja lihomiselle. Kyvyttömyys käydä suihkussa tai käyttää kännykkää sen sijaan tuskin kiehtovat. Nämä lääketieteelliset "ihmeet" hämmästyttävät tutkijoitakin.

Nainen, joka saa 200 orgasmia päivässä

Joillakin yksikin orgasmi on kovan työn takana. Englantilainen Sarah Carmen saa niitä 200 päivässä – ihan yrittämättä. PSAS (Persistent Sexual Arousal Syndrome eli jatkuva kiihottumisen tila) puhkesi, kun Carmen söi masennuslääkkeitä.

– Ensin pystyin harrastamaan seksiä ja saamaan orgasmeja tuntikausia. Sitten laukesin vain ajattelemalla seksiä. Kuuden kuukauden sisällä sain 150 orgasmia päivässä – enimmillään niitä on ollut 200, Carmen kertoi Daily Mailille.

Carmen on eronnut poikaystävästään vaivan takia, ja miehillä on vaikeuksia pysyä hänen tahdissaan sängyssä. Jotkut eivät huomioi Carmenin tarpeita, koska hän saa orgasmin joka tapauksessa – jopa työssään kosmetologina, kun laukeamiseen riittää pelkkä hiustenkuivaajan värinä.

Mies, joka ei tunne kylmää

Hävetkää, suomalaiset: maailman kylmää kestävin mies ei suinkaan tule purevasta pakkasesta vaan lauhkeasta Hollannista.

Alankomaalainen Wim Hof, toiselta nimeltään "Jäämies", sietää ja jopa nauttii kylmyydestä. Uskalikko on muun muassa kiivennyt lähes viiden kilometrin korkeuteen Alppien Mont Blancille pelkät shortsit jalassa. Miehen uskomattomalle kylmänsietokyvylle ei ole löytynyt tieteellistä selitystä.

Mies, joka ei pysty lihomaan

Tällä karmealla kohtalolla on turha kalastella sympatioita ainakaan Painonvartijoiden kokouksessa: englantilainen John Perry ei liho, vaikka söisi mitä.

Perry oli pienenä pullukka, mutta 12 vuoden iässä läski vain "haihtui lähes yhdessä yössä". Vuosikymmenen ja lukemattomien testien jälkeen miehellä diagnisoitiin lipodystrofia eli rasva-aineenvaihdunnan häiriö.

Perryn keho tuottaa insuliinia kuusinkertaisesti normaalitasoon verrattuna. Lääkärit kutsuvat miehen tilaa laihduttajan unelmaksi.

Nainen, joka ei voi unohtaa

Amerikkalainen nainen, jonka yksityisyyttä suojellaan pitämällä hänen nimensä piilossa, muistaa kaiken – siis aivan kaiken.

Koodinimellä AJ kulkeva nainen pystyy kertomaan tarkkoja ja todistettavissa olevia yksityiskohtia omasta elämästään ja uutisista miltä tahansa päivältä viimeisten 25 vuoden ajalta. Hän muistaa yleensä myös, mikä viikonpäivä ja millainen sää milloinkin on ollut.

Naisen tapaus on niin epätavallinen, että tutkijat ovat nimenneet sen pohjalta kokonaan uuden, poikkeuksellisen muistin syndrooman (hyperthymestic syndrome).

Nainen, joka on allerginen vedelle

Miltä tuntuisi, jos suihkussa käyminen tuottaisi niin paljon kipua, ettei sitä pystyisi tekemään itkemättä? Australialainen Ashleigh Morris tietää sen liiankin hyvin, sillä hän on allerginen vedelle.

Morris voi käydä suihkussa vain pikaisesti minuutin kerrallaan, minkä jälkeen hänen ihonsa puhkeaa täyteen ihottumaa. Jopa hikoileminen aiheuttaa kipeää kutinaa. Tästä vesiallergiasta (aquagenic urticaria) kärsiviä ihmisiä on maailmassa vain kourallinen.

Nainen, joka on allerginen modernille teknologialle

Tuntuuko sinusta, että saat ihottumaa tietokoneista ja teknisistä härväimistä? Debbie Birdilla tilanne on kirjaimellisesti tosi: hän on allerginen teknologiselle laitteille.

Bird ei voi puhua kännykkään, käyttää mikroaaltouunia tai ajaa tiettyjä autoja, sillä ne saavat hänen ihonsa kutisemaan kivuliaasti ja silmäluomet turpoamaan kolminkertaisiksi. Vaiva johtuu laitteista lähtevästä elektromagneettisesta säteilystä.

Kuvat: Colourbox.com

Lähteet: www.oddee.com, www.dailymail.co.uk


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja