Mainos

Satavuotias kansallissankari

Vuosi 2007 on suomenhevosen juhlavuosi. Suomenhevosta on jalostettu puhtaana rotuna vuodesta 1907 lähtien. Samalla vietetään myös maamme 16 hevosjalostusliiton ja koko suomalaisen hevosalan yhteistä juhlavuotta. Juhlavuoden suojelijana toimii Suomen Tasavallan Presidentti Tarja Halonen.

Teemoja juhlavuodella on kaksi: kiitos menneestä sekä vahvassa nykyisyydessä tulevaisuuden avaimet. Juhlavuoden tapahtumissa voi tutustua suomenhevosen arvokkaaseen historiaan sekä suomenhevosen monipuolisiin tämän päivän käyttömuotoihin. Juhlavuoden tapahtumia järjestetään koko vuoden eri puolella Suomea.

Takana arvokas historia

Suomenhevonen on kulkenut kanssamme läpi sen satavuotisen historian. Hevosen merkitys Suomen yhteiskunnalle on kiistaton. Suomenhevonen oli välttämätön edellytys elämiselle ja toimeentulolle maatalousvaltaisessa nuoressa tasavallassa, se oli taistelukumppani sodissamme ja korvaamaton työtoveri jälleenrakentamisen vuosina.

Vuonna 1907 astui voimaan suomenhevosen historian merkittävin päätös: yleisen, koko maan käsittävän kantakirjan perustaminen suomenrotuisille oriille. Kaksi vuotta myöhemmin Suomen Senaatti teki täydentävän päätöksen, jonka mukaan aloitettiin myös hevosjalostusliittojen toimeenpanemat tammojen kantakirjaukset sekä annettiin määräykset valtion ravikilpailujen järjestämisestä.

Edessä vauhdikas tulevaisuus!

Nykyään satavuotias sankari palvelee hevosurheilun monissa eri lajeissa, raviurheilussa, ratsastuksessa sekä työhevosena. Suomenhevonen maamme oloihin jalostuneena on kestävä ja ainutlaatuinen hevosrotu.

Osana juhlavuotta 2007 käynnistetään järjestelmällinen työ suomenhevosen tulevaisuuden turvaamiseksi. Tavoitteena on luoda edellytyksiä sille, että suomenhevonen edelleen tulevaisuudessa säilyy monipuolisena ja kysyttynä hevosrotuna!

Suomenhevosen juhlavuoden viralliset internetsivut löytyvät osoitteesta: www.suomenhevonen.info

Kuva: Hippola/Irina Keinänen


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.