Mainos

Sata metriä avointa graffitiaitaa Suvilahteen

Helsingin Suvilahdessa avataan lauantaina 16.5. kaikille kaupunkilaisille avoin graffitiaita. Samalla käynnistyvät entisen energiantuotantoalueen 100-vuotisjuhlat. Sähkövoimalaitoksen avajaisia vietettiin kesällä 1909. Nykyisin Suvilahtea hallinnoi Kiinteistö Oy Kaapelitalo ja alueesta rakentuu tulevien vuosien kuluessa kulttuurikeskus. Kesällä Suvilahdessa on useita tapahtumia, jotka liittyvät Suvilahti 100 vuotta -kokonaisuuteen.

Graffitiaidan avajaispäivänä maalaamaan on kutsuttu joukko graffititaiteilijoita, jotka aloittavat työnsä kello 12. Avajaistilaisuuden jälkeen aitaa maalaamaan saa tulla kuka tahansa kesän aikana omilla maaleillaan. Aitaa maalataan myös kuratoidusti tapahtumissa, joiden aikataulusta ilmoitetaan myöhemmin. Suvilahden www-sivuilla voi kesän aikana seurata aidan elämää. Graffitien tekijät ja Suvilahden tapahtumien kävijät voivat lähettää nettiin valokuvia ja videoklippejä töistä.

Graffitiaita on noin 100 metriä pitkä ja se on tehty vanerista alueen eteläisen aidan päälle. Kyseessä on kokeiluaita, joka puretaan syyskuun alussa, kun alueella alkavat maaperän puhdistustyöt. Uusi pysyvä graffitiaita rakennetaan kesäksi 2010, mikäli graffitimaalaus sujuu ensi kesän aikana onnistuneesti ja Suvilahden rakennusten seinät säilyvät puhtaina.

Kesällä Suvilahdessa järjestetään useita ulkoilmatapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä, jotka liittyvät Suvilahti 100 vuotta -kokonaisuuteen. Suurimpia tapahtumia ovat muun muassa Basso Festivaali, Kraftwerkin konsertti ja Flow Festival.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.