Mainos

Sarkomaa tyytyväinen Suvivirsi-linjaukseen

Opetushallituksen puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa on odotetusti tyytyväinen oikeusasiamiehen Suvivirsi-linjaukseen. Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan mukaan Suvivirren laulaminen kevätjuhlassa kuuluu suomalaiseen perinteeseen eikä se ole uskonnon harjoittamista.

– Päätös oli odotettu, mutta ilahduttava. Tämä on puhututtanut paljon. Hyvä, että asia on nyt tälläkin tasolla sanottu ääneen, Sarkomaa kommentoi.

Sarkomaa uskoo, että oikeusasiamiehen päätös helpottaa jatkossa rehtoreiden tilannetta.

– Uskon, että tämä selkiyttää tilannetta. Koulun ja rehtoreiden ei tarvitse enää miettiä asiaa. Voidaan pitää kiinni tästä perinteestä. Koulun tehtäviinhän kuuluu myös pitää yllä suomalaisia perinteitä. Suvivirsi on osa suomalaista kulttuuria ja perinnettä, Sarkomaa perustelee.

Vaikka suomalainen yhteiskunta muuttuukin koko ajan maallistuneemmaksi ja monikulttuurisemmaksi, Sarkomaa ei näe tarvetta muuttaa tapaa jatkossakaan.

– Omien juurien ja perinteiden vaaliminen on vahvuus. Kun tunnetaan oma kulttuuri ja oma uskonto, niin ymmärretään helpommin muiden kulttuuria ja uskontoa. Saadaan lisää suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä, Sarkomaa arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.