Mainos

Sarjahukuttaja Pekka Seppänen jäi kiinni – ei epäillä uusista rikoksista

1:23

Sarjahukutusjutussa tuomittu Pekka Seppänen on jäänyt kiinni. 

Poliisin mukaan Seppänen jäi kiinni Joensuussa Salpakankaankadulla lauantaina aamupäivällä. Hänet tavoitettiin toisen henkilön kuljettamasta autosta. Kiinniotto sujui rauhallisesti. 


Seppänen jäi kiinni osin yleisövihjeiden ja osin poliisin omien tutkintamenetelmien johdosta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina Pekka Tapani Seppäsen yli 14 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta. Seppänen sai tuomiot myös kolmesta tapon yrityksestä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi hän sai tuomion heitteillepanosta, pahoinpitelystä, parituksesta ja alkoholirikoksesta. 

Seppästä ei epäillä tässä vaiheessa mistään uudesta rikoksesta, vaikka hän ei ilmoittautunut suorittamaan vankeusrangaistusta. Seppästä ei ole tarvetta kuulustella. Seppänen passitetaan tämän päivän aikana vankilaan suorittamaan rangaistusta.

Poliisi kiittää saamistaan yleisöhavainnoista. 

Seppänen oli tuomion julistamisen aikaan vapaalla jalalla, koska hovioikeus määräsi noin vuosi sitten hänen vangitsemisensa kumottavaksi. 

Oikeus: Hengenvaara toistui 

Oikeuden mukaan Seppäsen kiinteistöillä tai hänen seurassaan sattui yhteensä ainakin 15 hengenvaarallista tilannetta. Kahdelle uhrille hengenvaaralliset tilanteet toistuivat, kunnes ilmeisesti kolmas kerta johti molempien kohdalla kuolemaan. 

Mies hukutti oikeuden mukaan toisen tapetuista miehistä kesämökkinsä matalaan rantaveteen Polvijärvellä vuonna 2010. Toisessa tapauksessa mies kuoli nopeasti veneen kaaduttua vuonna 2011. Myös tämä kuolema tapahtui Polvijärven kesämökillä.

Veneen kaatuminen oli toistuva kaava venereissuilla. Tuomiot tapon yrityksistä seurasivat vuoden 2007 veneretkestä, jolloin mies kaatoi oikeuden mukaan veneen. Seppänen itse oli hyvä uimari ja muut veneessä olleet olivat häntä päihtyneempiä.

Myöhemmin rikosepäilyjen synnyttyä mies ui kiinniottotilanteessa perässä soutaneita poliiseja karkuun ja uhkasi kaataa poliisin veneen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.