Sari Essayah HS:lle: EU kehittyy sellaiseen suuntaan, että Suomessa pitäisi harkita uutta EU-kansanäänestystä – "Jossain tulee raja vastaan"

1:43
Myös perussuomalaiset haluavat estää Suomen osallistumisen EU:n elvytyspakettiin. Linjasi tärkeimmäksi tehtäväkseen syksyllä – tavoite kaataa EU:n koronapaketti.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayahin mukaan EU kehittyy sellaiseen suuntaan, että Suomessa tulisi harkita uutta kansanäänestystä.

Oppositiopuolueiden eduskuntaryhmät kokoontuivat kesäkokouksiinsa eilen. Kokousten kannanotot ennakoivat syksyksi kiivasta keskustelua, jonka aiheena on muun muassa EU:n koronaelvytyspaketti.

Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit haluavat estää Suomen osallistumisen EU:n elvytyspakettiin, kertoo Helsingin Sanomat. Molemmissa puolueissa halutaan keskustella myös siitä, millaisia toimia EU:n perussopimus mahdollistaa jäsenmaille.

Essayah: Harkittava uutta EU-kansanäänestystä

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kertoo, että kristillisdemokraatit aikovat äänestää EU:n elvytyspakettia vastaan. Puolueen mielestä elvytyspaketti ei tuo mitään lisää kansallisiin elvytystoimiin, vaan ennemminkin vaarantaa Suomen talouden.

– Eurooppalaisella yhteistyöllä on arvonsa turvallisuuskysymyksissä ja yhteisillä sisämarkkinoilla. On surullista, että federalistit ajavat liittovaltiokehitystä EU:ssa perussopimuksia venyttämällä ja uudelleen tulkitsemalla, niin se itse asiassa muuttaa eurooppalaista yhteistyötä, Essayah kommentoi Helsingin Sanomissa.

Essayahin mukaan EU kehittyy nyt sellaiseen suuntaan, että Suomessa tulisi harkita uutta EU-kansanäänestystä.

– Jos EU muuttuu joksikin aivan muuksi, pitää järjestää uusi kansanäänestys. Jos perussopimusta tulkitaan aina vain uusiksi, jossain tulee raja vastaan. Silloin pitää aloittaa hallitusten välinen konventti ja uusien perussopimusten neuvottelu. Se prosessi on tietenkin äärimmäisen vaikea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja