Saran keittiö: Passionhedelmäjuustokakku

Hemmottele kesävieraita ihanan makealla juustokakulla! Saran kakun täytteessä maistuu raikas passionhedelmä. Kokeile reseptiä!

  • 100 g voita (Ingman)
  • 250 g Digestivekeksejä, murskattuna
  • 4 liivatelehteä
  • 600 g tuorejuustoa
  • 3,5 dl tomusokeria
  • 3 dl kermaa (Ingman)
  • 5 kpl passionhedelmää
  • 1 limen mehu
  • 1 pss marenkia

Sekoita kulhossa hyvin keskenään voi ja digestivekeksi murut. Seuraavaksi laita kakkuvuoan pohjalle ympyrän muotoinen leivinpaperinpala ja sen päälle kokoa voi-keksimuruseos. Painele keksiseos tiiviisti kakkupohjaan. Laita kakkuvuoka jääkaappiin, jotta keksimuruseos jähmettyy.

Sillä välin tee juustokakun täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi, jotta ne pehmenevät.

Sekoita seuraavaksi isossa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se varovasti sekoittaen tuorejuustomassaan. Kun massa on hyvin sekoitettu, on aika sulattaa liivatelehdet.

Laita kattilaan 1 limen mehu, 5 passionhedelmää (kuoritun hedelmän sisus) ja anna seoksen lämmetä. Ota pehmenneet liivatelehdet pois vedestä ja purista ylimääräinen neste pois, lisää ne sitten lämmenneeseen seokseen ja anna niiden sulaa. Lisää liivateseos tuorejuustomassaan ja sekoita hyvin.

Lisää marenkeja kovettuneen keksikakkupohjan päälle ja kaada tuorejuusto-passionhedelmätäyte päällimmäiseksi. Laita juustokakku jääkaappiin jähmettymään.

Koristele valmis kakku murennetuilla marengeilla.

Resepti: Sara la Fountain

Lue myös:

    Uusimmat