Saran keittiö: Mysli

Saran hedelmäinen mysli maistuu jogurtin ja passionhedelmien kanssa. Helppotekoista mysliä voi muunnella oman mielen mukaan.

  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 1,5dl kuivattuja banaanisiivuja
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • 1,5 dl maapähkinöitä
  • 1,5 dl kuivattua ananasta paloiteltuna
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1,5dl vaahterasiirappia
  • 1 tl inkivääriä
  • ripaus neilikkaa
  • 1 rkl vanilja-aromia
  • 3/4dl öljyä
  • 2 dl Ingmanin luonnonjogurttia (maustamatonta)
  • 2 passionhedelmää
  • 1 dl vadelmia

Kaada isoon kulhoon kaurahiutaleet, banaanisiivut, kookoshiutaleet, maapähkinät ja ananaspalaset. Sekoita toisessa kulhossa fariinisokeri, vaahterasiirappi, inkivääri, neilikka, vanilja-aromi ja öljy. Kaada nestemäinen seos pähkinä-kaurahiutaleseokseen ja sekoita hyvin. Kaada massa leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 150 asteessa noin 40 minuuttia.

Kokoa valmista mysliä lasin pohjalle noin 1–1 1/2 dl. Lisää reilusti jogurttia sekä kaavi kahden passionhedelmän hedelmäliha jogurtin päälle. Lopuksi lisää vielä hieman mysliä ja koristele vadelmilla.

Mysli on helppotekoinen ja sitä voi halutessaan muunnella. Siihen voi laittaa erilaisia kuivattuja marjoja ja esimerkiksi kookoshiutaleita – kaikkea mahdollista oman mielen mukaan.

Resepti: Sara la Fountain

Lue myös:

    Uusimmat