Sara Kuiviston kisasuoritus Tokiossa sykähdyttää: "Kovempi kuin mitali"

Sara Kuiviston kokonaispanos Tokion olympiakisoissa teki ison vaikutuksen C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järviseen. 

Sara Kuivisto ei yltänyt finaaliin kummallakaan olympiamatkallaan, mutta hänen kisareissustaan ei saa epäonnistunutta edes kyynisimmällä tulkinnalla. 

Kuivisto teki neljä kertaa Suomen ennätyksen eli joka kerta, kun hän astui radalle. Kisat päättyivät keskiviikon 1500 metrin matkaan, jossa hän teki uudeksi SE-ajaksi 4.02,35.

C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen oli erittäin vakuuttunut Kuiviston kokonaispanokseksta. 

– Jos parantaa noin reilusti, kukaan ei voi olla kuin tyytyväinen. Kun lopputulos on noin loistava, jossittelu on turhaa. 

– Melkein uskaltaisin sanoa, että kokonaisuus on kovempi kuin mitali. Vaikka mitalikin tietenkin on aina loistava saavutus. 

"Täydellinen keskinäinen luottamus"

Järvisen mukaan SE-tulokset ovat kovia siksikin, koska ne syntyivät lajeissa, joissa vanha ennätys on pysynyt voimassa pitkään. 

– Kun on kunnossa, ei tarvitse selitellä. 

Järvinen on seurannut paljon Kuiviston harjoittelua Pajulahden urheiluopistolla, eikä hänen kova kuntonsa ollut sikäli yllätys. 

– Siinä on sama vanha vitsi. Kun harjoittelee riittävän pitkään terveenä ja ehjänä nousujohteisesti, tulos paranee. 

Itsekin yleisurheiluvalmentajana toimiva Järvinen painottaa valmentaja Ari Suhosen merkitystä. Hänen mielestään suhde on yhtä toimiva kuin Topi Raitasen ja Janne Ukonhaanahon

– Valmentaja valmentaa ja urheilija urheilee. Heillä on täydellinen keskinäinen luottamus. Valmentaja tekee ohjelman, ja sen mukaan mennään. 

Painotus 1500 metrille?

Kuivisto tähtäsi täksi kaudeksi enemmän 800 metriä, mutta Tokion kisatkin osoittivat, että myös tonnivitonen kulkee. 

Kuivisto on itse pohtinut julkisuudessa tulevia painotuksiaan. Järvinen arvelee, että Kuiviston kannattaisi panostaa tulevina kausina enemmän 1500 metrille. 

– Hänen vahvuutensa ovat kuitenkin enemmän vauhtikestävyydessä kuin nopeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja