Sara Kuivisto käänsi huomion SE-tykityksen taakse – ”Käy ihan kierroksilla”

Sara Kuiviston olympialaiset Tokiossa olivat napakymppi, kun hän teki Suomen ennätyksen jokaisella kerralla kun astui radalle. Finaalipaikka jäi sekä 800 että 1 500 metrillä kirvelevän lähelle.

Kuivisto juoksi keskiviikkona 1 500 metrin välierässään seitsemänneksi uudella Suomen ennätysajalla 4.02,35. Hän leikkasi toissapäivänä tekemästään SE:stä liki kaksi sekuntia. Finaalipaikka jäi vain 66 sadasosan päähän. Kasilla finaali oli 0,13  sekunnin päässä.

Neljä mahtijuoksua juossut suomalainen oli ensi kertaa suorituksen jälkeen selkeästi uupunut.

– Totta kai finaalipaikka oli tavoite, mutta kyllä täytyy myöntää, että olin vähän väsynyt. En jaksanut tuhannesosaakaan kovempaa. Alku tuntui hyvälle, mutta kun lopussa ruvettiin juoksemaan, ei ihan sitä viimeistä enää irronnut, Kuivisto summasi juoksuaan.

– Enhän minä nyt voi pettynytkään varsinaisesti olla, vaikka en saavuttanutkaan sitä mitä piti.

Se, mitä piti saada oli siis finaalipaikka. Nälkä kasvoi syödessä, minimitavoite oli neljä juoksua. Suomen ennätykset olivat Kuiviston sanojen mukaan sivutuote.

– Se saavutettiin. Totta kai kun tuossa lähtöviivalla seisoin, minun ykköstavoite oli olla viiden joukossa ja päästä finaaliin.

Kuorna näkyi.

– En oikein muista edes tuosta juoksusta hirveästi. Viimeinen kierros oli aika raskas.

Juoksuja seuranneet olivat ennen kaikkea SE-tykityksestä innostuneita. Niiden ohella Kuivisto itse oli erityisen ylpeä oman päänsä kapasiteetista.

– Totta kai tämä fyysisesti jossain tuntuu, mutta henkisesti olen todella ylpeä siitä, miten olen pystynyt kasaamaan itseni jokaiseen juoksuun. On henkisesti todella kuluttavaa onnistua niin hyvin kuin toivoo. Sitä rupeaa käymään ihan ylikierroksilla, tulee unettomia öitä ja koko kroppa käy ihan kierroksilla. Henkisesti tämä on ollut kaikista kuluttavinta. Siitä olen ylpeä, miten olen koonnut itseni aina juoksuihin, Kuivisto sanoi.

Loppukauden aikana Kuivisto haluaa vielä kovempia aikoja. Nyt kun pitkään jahdattu kahden minuutin alitus on tehty 800 metrillä, myös tonnivitonen olisi mukava saada alle neljän minuutin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja