Mainos

Samsung narahti kahden muistityypin käytöstä Galaxy S8 -puhelimissa - vaikka sivuilla mainittiin vain tehokkaampi

Huawein P10-puhelinten muistisotku on johtanut huomion kiinnittämiseen tarkemmin myös muiden huippupuhelinten muistiratkaisuihin. Nyt on käynyt ilmi myös Samsungin käyttäneen uusissa Galaxy S8 -huippupuhelimissaan kahta eri muistityyppiä – ja toisin kuin Huawei, Samsung on johtanut kuluttajia harhaan myös virheellisillä tiedoilla verkkosivuillaan.

Galaxy S8 -puhelimissa käytetään sekä UFS 2.0 että UFS 2.1 -muisteja. Samsungin sivuilla kerrottiin aiemmin muistien olevan UFS 2.1, mutta nyt maininta muistityypistä on sivuilta poistettu.

Suomesta Galaxy S8 -puhelimensa hankkineet näyttäisivät kuitenkin ainakin toistaiseksi saatavilla olevien tietojen perusteella olevan Samsungin muistisotkun ulkopuolella: kaikissa Samsungin omalla Exynos-järjestelmäpiirillä varustetuissa Galaxy S8 -puhelimissa muisti on UFS 2.1 -tyyppiä. Suomessa myydään Galaxy S8:n Exynos-versioita, kun taas Qualcommin piirillä Galaxy S8 -puhelimet on varustettu esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Samsungin eri muistityyppien käyttö on myös Huaweita maltillisempaa, sillä Huawei käytti UFS 2.1:n rinnalla myös vielä vanhempaa eMMC 5.1 -teknologiaa. Samsungin käyttämistä muisteista UFS 2.1 yltää noin 800 megatavua sekunnissa lukunopeuksiin, kun UFS 2.0 jää 500 megatavuun sekunnissa.

Samsungin teknisten tietojen listaussivulla on ollut yleinen huomautus, että kaikki tekniset ominaisuudet voivat muuttua ja vaihdellla. Se pelastanee Samsungin mahdollisilta oikeudellisilta seuraamuksilta asiassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.