Mainos

Samassa perheessä kaksi outoa kätkytkuolemaa - vanhemmat syyteharkinnassa

Keski-Suomen poliisilaitoksessa on saatettu loppuun esitutkinta, joka on liittynyt kahteen peräkkäiseen samassa perheessä tapahtuneeseen kätkytkuolemaan. Molemmat kätkytkuolemat tapahtuivat samankaltaisissa olosuhteissa: vanhemmat olivat edellisenä iltana nauttineet päihteitä ja aamuyöllä havainneet, että parisängyssä heidän välissään nukkunut vauva oli kuollut.

Jälkimmäisen, vuonna 2006 tapahtuneen noin kuukauden ikäisen vauvan kätkytkuoleman ilmettyä poliisi alkoi selvittää tukehtumisen mahdollisuutta molempien vauvojen kuolemansyynä.

Kuulusteluissa ilmeni, että vanhemmat olivat nukuttaneet jälkimmäistä vauvaa myös aiemmin samanlaisissa olosuhteissa välissään tietoisina siitä, että toinen vanhemmista saattaa kääntyä nukkuvan vauvan päälle. Vanhempien menettely siirtyy syyteharkintaan epäiltynä kuolemantuottamuksena ja vaaran aiheuttamisena.

Poliisi on tutkinut myös perheessä kolme vuotta aikaisemmin kuolleen vauvan kuolemantapausta mahdollisena rikosasiana. Asia ei tältä osin siirry syyteharkintaan. Esitutkinnassa on selvitetty myös sosiaaliviranomaisten toimenpiteiden riittävyyttä. Kahden virkamiehen osalta asia siirtyy syyteharkintaan epäiltyinä virkavelvollisuuksien rikkomisena.

Kätkytkuolema ei ole erillinen kuolemansyy vaan sillä tarkoitetaan alle vuoden ikäisen lapsen äkkikuolemaa, jonka syytä ei ole kyetty selvittämään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.