Salkkarit-tähti Jarmo Koskea harkittiin jo alkuperäiseen Muumipeikon rooliin

Rakastettu Muumilaakson tarinat -sarja saapuu entistä ehompana MTV:n C More -palveluun. Muumitarinat ovat päivitetty nykyaikaan paitsi kuvanlaadullisesti myös äänien osalta.

Muumihahmoilla on uudet ääninäyttelijät, joiden joukossa on Salatut elämät -sarjan Seppona tunnettu Jarmo Koski.

– Tämä on ikimuistoinen ja legendaarinen sarja, kyllähän se säväyttää, Koski myhäilee tyytyväisenä.

Pitkän uran ääninäyttelijänä tehnyt Koski esiintyy Muumeissa tarmokkaana, mutta hivenen ammattitaidottomana poliisina. Vaikka rooli on liki jokaiselle suomalaiselle tuttu, Koski ei ole ottanut paineita hahmon autenttisuudesta.

– Ajattelin, että he ovat pyytäneet minua tähän hommaan ja teen siitä omanlaiseni, siis sellaisen, mikä vastaa omaa mielikuvaani siitä poliisista. Toteutan sitä, enkä ryhdy matkimaan edellistä.

Muumien uudelleen äänittäminen herätti osassa katsojissa ihmetystä ja jopa närää. Moni hämmästeli sitä, miksi rakastetut äänet piti nauhoittaa uudelleen.

– Minusta ne vanhatkin olivat hyviä, mutta aikansa kutakin. Se on aikansa elänyttä tekniikkaa ja sillä hyvä. En usko, että kukaan kollega on tosissaan vetänyt hernettä nenään, että mitäs menitte tekemään uudelleen, Koski nauraa.  

Muumilaakson tarinat alkoivat pyöriä televisiossa vuonna 1991 ja ohjelman tuotti Dennis Livson. Oli lähellä, että Koski olisi ollut mukana sarjassa jo tuolloin.

– Kun Livson sai oikeudet tehdä Muumit, minua harkittiin vakavasti Muumipeikon rooliin. Kävi kuitenkin ilmi, että olin turhan monessa sarjassa samaan aikaan ja ääneni olisi ollut liian tuttu. Muistaakseni suosittelin Rabbe Smedlundia rooliin ja hän sen sitten sai.

Koski kuitenkin pääsi mukaan vuonna 1993 ilmestyneeseen Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvaan, missä hän ääninäytteli muun muassa Hemulia ja Piisamirottaa.

Katso alta videolta uusien Muumi-ääninäyttelijöiden esittelyt!

52:41

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja