Salkkarit-Aki palaa - luvassa vahvoja ja isoja käänteitä

Sami Uotila näytteli Salatuissa elämissä Aki Nikkistä sarjan alkuvuosina. Uotilan roolihahmo tekee paluun Pihlajakadulle 13 vuoden jälkeen.

Salattuihin elämiin palaava Sami Uotila odottaa kuvausten alkua innolla. Sarjan näyttelijäkaarti on 13 vuodessa vaihtunut lähes täysin, mutta ainakin pari tuttua studioilta löytyy edelleen.

– Törmäsin Esko Koveroon, ja vaihdoimme pitkän, lämpimän halauksen vanhojen aikojen kunniaksi. On todella hauskaa päästä työskentelemään taas hänen kanssaan. Käsittääkseni myös Pete Lattu ja Nora Rinne ovat sarjassa parhaillaan, Sami Uotila kertoo.

Miksi Uotila tekee paluun nyt, yli kymmenen vuoden tauon jälkeen?

– Olen saanut tehtyä paljon kaikkea, mitä alun perin halusinkin tehdä. Nyt tuntuu siltä, että ympyrä on jollain tavalla sulkeutunut, ja on hyvä hetki palata Salkkareihin, muun muassa kymmenen vuotta Helsingin Kaupunginteatterissa näytellyt Uotila sanoo.

Entä millaisia käänteitä näyttelijä toivoisi Akille kirjoitettavan?

– Vahvoja ja isoja. Akia on ollut hauska näytellä, koska hän on niin vahvaluonteinen kaveri. Hän on usein kohtauksissa moottori, joka saa ideoita ja toteuttaa niitä. Näyttelijälle se on herkkua.

– On vaikea kuvitella, etteikö Aki jatkaisi samoilla linjoilla kuin aiemmin, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Aki on ollut niin kauan pois, että onhan hän voinut muuttuakin. Ehkä hänelle on jäänyt takintaskuun jotain uusia arvoja ja ajatuksia.

Uotila sanoo, että Akin saappaisiin hyppääminen tuntuu tutulta. Hän tosin ennustaa, että edessä on myös pieni tutustumiskausi hahmon kanssa, sen verran pitkäksi tauko on ehtinyt venyä.

"Fanit tunnistavat edelleen"

Vaikka Uotilan edellisistä Salkkarit-kuvauksista on vierähtänyt vuosia, eivät fanit ole unohtaneet Aki Nikkistä.

– Hämmästyttävää kyllä, palautetta tulee ihmisiltä edelleen. Viimeksi pari päivää sitten kaupassa minulta kysyttiin, palaanko joskus Salkkareihin. Onhan se kivaa, ja lämmittää mieltä, että jotkut edelleen muistavat.

– Voisin kuvitella, että Aki on hahmo, joka jakaa mielipiteet. On ihmisiä, jotka tykkäävät hahmosta kovasti, ja toisaalta joidenkin mielestä Aki on sietämätön niljake. Pystyn ymmärtämään myös jälkimmäisiä, Uotila nauraa. 

Sami palaa kuvauksiin kevään aikana, mutta ruudussa hänet nähdään vasta syksyllä 2014.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja