Salibandyn nimi halutaan muuttaa Ruotsissa – "Meidän täytyy vahvistaa tavaramerkkiämme"

Länsi-Götanmaan jääpallopiiri haluaa selvittää, voiko salibandy nimestä poistaa sanan bandy. Jääpallo on ruotsiksi bandy. Asiaan halutaan siksi muutosta, koska nimet kuulostaisivat liian samalta. Aiheesta kertoi Aftonbladet.

Länsi-Götanmaan jääpallopiirin mielestä nimet sekoittuvat keskenään. Siksi se haluaa tehdä bandy-sanasta oman tavaramerkkinsä. Asiasta on tehty aloite, joka on lähetetty Ruotsin jääpalloliitolle kesäkuun vuosikokousta varten.

– Meidän täytyy vahvistaa tavaramerkkiämme monin tavoin ja tehdä siitä selkeämpää. Ehdotamme, että aloitamme keskustelun salibandyliiton kanssa yksinoikeudesta bandy-sanaan, joka kuuluu jäällä pelattavalle lajille, aloitteessa sanotaan.

Piiri perustelee ehdotustaan sillä, että jääpalloa kutsutaan bandyksi Ruotsissa sekä kansainvälisellä tasolla. Sillä ei ollut ehdotusta, että mihin nimi muutettaisiin. Salibandy tunnetaan kansainvälisesti nimellä "floorball". Ruotsin salibandyliitto antoi omat kommentinsa aiheeseen liittyen.

– Meillä ei ole muuta sanottavaa kuin että salibandy on silmissämme täysin eri sana ja täysin eri laji. Emme usko, että on mitään huolia niiden sekoittamisen suhteen. Meillä ei ole tietenkään mitään suunnitelmia vaihtaa nimeä, puheenjohtaja Märit Bergendahl sanoi. 

Ruotsin salibandyliitolla ei ole toiveita sen suhteen, että jääpallon pitäisi muuttaa nimeään.

Lue myös:

    Uusimmat