Salakuvat: Tässä pullistelee AMG:n rajuin laite

Näissä kuvissa kurvailee Mercedeksen uusin katutykki, jota autoala on jo hetken aikaan odottanut. Kyseessä on luonnollisesti Mercedes-AMG GT R, joka on käytännössä kilpa-auto AMG GT3:n katuversio.

Ruotsin Lappi on varsin varma paikka salakuvaajalle. Tällä kertaa kuvaajan linssiin on jäänyt Mercedes-AMG GT:n rajuin R-versio. Tämä erottuu GT S -mallista ulkoisesti aggressiivisemmalla aerodynamiikalla. Helman ilmanottoaukot ovat saaneet uuden ilmeen ja maskista löytyvät GT3-kilpurista tuttu pystysuuntaiset rivat. Perän ilmettä hallitsee iso takaspoileri ja alaosasta löytyvä diffuusori. Perän isona erona on myös keskelle sijoitettu pakoputki. Jo näistä kuvista voi huomata korin olevan vakiomalleja leveämpi, mikä viestii myös alustan ja ajo-ominaisuuksien merkittävästä viilaamisesta.

Se on myös tiedossa, että tässä versiossa pitkän konepellin alta löytyy tuttu 4,0-litrainen tuplaturboilla vauhditettu V8. GT S -mallin 510 hevosvoiman sijaan, R-versiossa koneesta kutitellaan kuitenkin 550 hevosvoimaa, joiden avulla Mercedes-AMG hyökkää entistä määrätietoisemmin 560-hevosvoimaisen Porsche 911 Turbon kimppuun.

Sisätilojen osalta autosta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Loogisesti pääteltynä urheilullisin malli tulee olemaan vakiomalleja kevyempi, mikä parantaa luonnollisesti suorituskykyä. Mercedes-AMG esittelee uuden GT R:n maaliskuun alussa alkavassa Geneven autonäyttelyssä.

Lue myös:

    Uusimmat