Salakuvat: Tässä menee täysin uusi BMW:n pikkumaasturi

BMW:n maasturimallistosta on puuttunut yksi numero X1:n ja X6:n välistä. Mallistoon on luvassa täydennystä kolmannen coupé-maasturin muodossa.

BMW aloitti uuden autoluokan muutamia vuosia sitten yhdistämällä coupémaisia linjoja katumaasturin massiiviseen olemukseen. Ensimmäinen malli oli X6, josta on tällä hetkellä markkinoilla jo toinen sukupolvi. Toinen tätä samaa muotokieltä noudatteleva malli on BMW X4. Myös kilpailijat haluavat omansa tästä kasvavasta autoluokasta ja esimerkiksi Mercedes esitteli hiljattain X6:n kilpailijaksi asettuvan GLE Coupén.

BMW on tuomassa nyt mallistoon täydennystä aikaisempaa pienempään kokoluokkaan. Loogisesti nimellä X2 kulkeva sulavalinjainen pikkumaasturi perustuu X1:n ja 2-sarjan tilamallien kanssa samalle etuvetoperustaiselle UKL-pohjalevylle. X2 kuvattiin testaamassa Münchenin läheisyydessä Saksassa.

Uuden BMW X2:n tunnusmerkkejä ovat jyrkästi nouseva kylkilinja sekä taaksepäin alas kaartuva kattolinja. Coupemaisilla muodoilla X2 pyrkii kilpailemaan muotoilullisesti kehutun Range Rover Evoquen kanssa samoista asiakkaista. Sisätilojen osalta on odotettavissa tyyliteltyjä materiaaleja ja puhtaita linjoja tyylitietoiselle ostajakunnalle.

BMW X2 tulee tarjolle sekä etu- että nelivetoisena. Alussa on tarjolla 2,0-litraisia moottorivaihtoehtoja, mutta myöhemmin tarjolle lienee tulossa myös kolmisylinterisiä 1,5-litraisia vaihtoehtoja, joita on nähty jo muissa BMW:n malleissa.

Uusi X2 tulee täydentämään BMW:n mallistoa vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat