Salakuvat: BMW kaunistaa isoa GT-malliaan

BMW:n uusi 5-sarjan GT-malli on osunut valokuvaajan linssiin talvitesteissä Skandinaviassa. Ensimmäisten kuvien perusteella uutuus tulee olemaan huomattavasti miellyttävämmän näköinen kuin nykyinen malli.

Lapissa on tällä hetkellä paras sesonkiaika autojen talvitestaukseen. Ruotsissa sijaitseva Arjeblog on yksi suurimpia autonvalmistajien keskittymiä ja sieltä suunnalta on saatu myös ensimmäiset kuvat uudesta 5-sarjan GT-mallista.

Auton konsepti säilyy ennallaan. Kyseessä on siis sedania ja farmaria mukavammalla jousituksella ja pitemmällä akselivälillä varustettu Gran Turismo -versio. Isojen takatilojen lisäksi viistoperäisen mallin tavaratila vetää ison määrän tavaraa ja nämä piirteet ovatkin olleet 5-sarjan GT:n asiakkaille päällimmäisiä kriteereitä. Auton muotoilu ei ole säväyttänyt ihan vastaavalla tavalla ja tähän haetaan muutosta uudessa mallissa, mutta tiloista ei kuitenkaan haluta tinkiä muotoilun kustannuksella.

Siromman ulkonäön lisäksi auto tulee käyttämään painoa säästäviä rakenneratkaisuja, joita on nähty jo uudessa 7-sarjassa. Tekniikka puolestaan tulee olemaan peräisin tänä vuonna markkinoille tulevasta uudesta 5-sarjan autosta. Ja vaikka kyseessä ei ole kovin urheilullinen auto, tulee ajodynamiikka parantumaan edeltäjään verrattuna.

Uusi 5-sarjan GT tulee markkinoille vuonna 2017.

Lue myös:

    Uusimmat