Mainos

Salaisesta projektista tihkuu tietoa – Apple-auto jäämässä haaveeksi

Applen autonomisen ajamisen alustan lopullinen suunta päätetään loppuvuodesta 2017.

Talousjulkaisu Bloombergin tuoreen raportin mukaan Apple ei ole enää kehittämässä omaa itseohjautuvaa sähköautoa. Sen sijaan teknologiajätti olisi keskittymässä itseohjaus-ohjelmistoon, jonka autonvalmistajat voisivat ottaa käyttöön omiin robottiautoihinsa.

Apple oli edistänyt Project Titan -autohankettaan salassa, mutta tämänhetkiset lähteet antavat ymmärtää, että yhtiö on karsinut suunnitelmiaan huomattavasti.

Bloombergin mukaan satoja työntekijöitä on poistunut, siirretty tai irtisanottu Applen tuhannen hengen autonkehitykseen keskittyneestä ryhmästä viime kuukausien aikana.

Applen johtoryhmä on asettanut autoprojektille takarajan vuoden 2017 loppuun, jolloin päätetään hankkeen lopullinen suunta.

Suunnanmuutoksen uskotaan syntyneen kuukausia kestäneiden strategiaa koskeneiden erimielisyyksien, johtajavaihdosten ja toimitusketjujen ongelmien jälkeen.

Autoteollisuuden toimitusketjujen monimutkaisuus saattaakin olla liikaa Applen nykyisille toimintatavoille. Teknologiajätin tapa varmistaa yksinoikeudet tiettyjen valmistajien osiin mobiiliteollisuudessa ei kuitenkaan sovellu sellaisenaan autoteollisuuteen.

Apple aloitti autoprojektinsa vuonna 2014. Yhtiön aikeena oli ravistella autoteollisuutta samalla tavalla kuten se oli ravistellut kännykkäbisnestä.

Lähde: Bloomberg

---

4:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.