Salaattisikurialkupala ja joulusalaatti 17.12.1999

toim. Kati Nappa
Vieraana Sanna Korpela kertomassa miten salaattisikuria kasvatetaan ja käytetään

Salaattisikurialkupala 4-6 annosta


2 salaattisikuria
vettä
jääpaloja

täyte:



1 tlk (kevyt)ranskankermaa
75 g sinihomejuustomurua
2 (paksua)viipaletta savukinkkua tai
2-3 viipaletta kylmäsavulohta

Huuhdo salaattisikurit ja leikkaa pohjasta pala, niin että lehdet on helppo irrottaa toisistaan. Pane lehdet hetkeksi jääveteen, jotta niistä tulee rapeita.
Sekoita sinihomejuustomurut ja pieniksi kuutioitu kinkku tai kala ranskankerman joukkoon. Valuta salaatinlehdet kunnolla. Valitse kaksi suurta ja kaunista lehteä annosta kohden. Suikaloi loput salaatinlehdet ja sekoita täytteen joukkoon. Nosta täytettä lehdille ja tarjoa heti.

Joulusalaatti


4-6 annosta
1-2 salaattisikuria
2 appelsiinia
2 rkl öljykastiketta
appelsiinimehua
persiljaa/vihanneskrassia

Poista salaattisikurista veitsenkärjellä kartiomainen kanta. Irrota päällimmäiset lehdet, huuhdo ja valuta ne. Leikkaa loput suikaleiksi. Kuori appelsiinit ja lohko ne tavalliseen tapaan tai kuori veitsellä niin että valkoinen osa lähtee pois ja irrota lohkot kalvoista. Asettele kokonaiset salaatinlehdet säteittäin matalalle vadille ja kasaa keskelle suikaloitu salaatti ja appelsiinilohkot. Silppua päälle persiljaa ja kostuta öljykastikkeella ja appelsiineista irronneella mehulla. Tarjoa liha- tai kalaruoan lisäkkeenä.

Lue myös:

    Uusimmat