Salaateissakin on poweria

Helle tuntuu vain jatkuvan. Lämpimällä säällä salaatit maistuvat mukavan raikkaille. Lämmin kala tai broileri tuo salaattiin tarvittaessa tukevuutta.

Lämmin vuohenjuustosalaatti

5 tomaattia 2 uutta sipulia 1 ruukku tuoretta basilikaa

0,5 dl auringonkukansiemeniä 150 g vuohenjuustoa

Kastike: 2 rkl balsamiviinietikkaa 0,5 dl oliiviöljyä suolaa pippuria

Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja sipulit viipaleiksi. Käytä myös sipuleiden varret. Asettele kasvikset ja basilikanlehdet kahdelle annoslautaselle tai tarjoiluastiaan. Sekoita kastike ja mausta salaatti sillä. Tarjoa loppu kastike erikseen.

Leikkaa vuohenjuusto kahdeksi paksuksi viipaleeksi ja ripottele päälle auringonkukan siemeniä niin, että juuston pinta peittyy. Lämmitä juustoviipaleita 250 asteisen uunin ylätasossa, kunnes siemenet saavat hieman väriä ja juusto lämpenee. Nosta juustoviipaleet salaattipedille. Tarjoile heti.

Lämmin tandoori-broilerisalaatti

2 broilerin rintafileetä suolaa ja pippuria 1 punasipuli 1 kurkku 2 paprikaa salaattia (jää, kerä- ja / tai jäävuorisalaattia)

Kastike: 2 rkl tandooritahnaa 1 dl kookosmaitoa 3 rkl oliiviöljyä 3 limetin mehu 1 limetin kuori suolaa pippuria 1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna

Grillaa tai paista rintafileet kypsiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi, kurkku kuutioiksi ja paprika suikaleiksi. Revi salaatti tarjoilukulhon pohjalle ja asettele muuta kasvikset päälle.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nosta kypsät ja vielä hieman lämpimät broilerinfileet salaattipedille ja kaada kastiketta päälle. Tarjoile loppu kastike erikseen.

Anti pasto -salaatti

(2-3:lle)

1 pieni jäävuorisalaatti 1 roomansalaatti 1 punasipuli 3 valkosipulin kynttä pippuria parmesaaniraastetta

1 tlk (n. 10 kpl) latva-artisokansydämiä 1 ps (180 g) katkarapuja 0,5 tlk (n.10-15) aurinkokuivattua tomaattia 15 mustaa calamata oliivia sitruuna (parmesaanijuustolastuja)

Leikkaa salaatit reiluiksi paloiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Murskaa valkosipulin kynnet. Ota aurinkokuivattujen tomaattien öljyä noin 0,5 dl ja sekoita valkosipulimurska öljyyn. Kaada salaatin ja sipuleiden joukkoon. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele vielä parmesaanijuustoa. Sekoita kevyesti nostellen.

Valuta artisokat, sulaneet katkaravut, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Nosta maustetulle salaattipedille. Leikkaa sitruunasta lohko lautasen reunalle. Koristele halutessasi parmesaanijuustolastuilla.

Lue myös:

    Uusimmat