Mainos

Saku Koivulta paljastus ’95-juhlista: "Silloin ei mitali kelvannut Mikolle"

1:38

Myöhemmin Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteenina useissa arvokisoissa toiminut Saku Koivu kertoi vuoden 1995 MM-kultakisojen pohjalta tehdyn 95-elokuvan ennakkotilaisuudessa upean muiston kohtaamisestaan pikkuveljensä Mikon kanssa.

Saku Koivu oli vasta 20-vuotiaana tärkeässä roolissa, kun Suomi voitti historiansa ensimmäisen maailmanmestaruuden. Mikko Koivu oli tuolloin vasta 12-vuotias, mutta pääsi itsekin nostamaan MM-pokaalia vuoden 2011 kisoissa.

Saku kohtasi mestaruusjuhlien alettua perheensä Globenin käytävillä. Kuva tuosta tilanteesta on jäänyt elämään ja nostettiin esiin mediassa myös silloin, kun Mikko Koivu voitti oman kultamitalinsa. Tilanteen taustalle liittyy erityinen muisto. Koivu vahvisti 95-elokuvan lehdistötilaisuudessa, että tarina siitä, ettei Mikko suostunut ottamaan kultamitalia kaulaansa, on totta.

– Mikko oli silloin jo aika kovatahtoinen, mutta pitää paikkaansa. Nämä ovat kokemuksia ja asioita, joita suuri yleisö ei välttämättä näe, Koivu kertoi tiistaina.

– Tapasin finaalin jälkeen vanhemmat ja Mikon, kun he tulivat onnittelemaan. Silloin mitali ei kelvannut Mikolle, mutta sitten muutamia vuosia myöhemmin hän sai omansa.

Saku Koivusta tuli Leijona-kapteeni jo vuoden 1998 olympialaisissa Naganossa. Tuossa roolissa hän toimi aina maajoukkueessa ollessaan aina Vancouverin 2010 talvikisoihin asti. Sen jälkeen tuli Mikon vuoro kantaa C-kirjainta rinnassaan. Veljekset puhuivat tuohon kapteenin roolin vaatimuksista keskenään.

– Kyllä siitä puhuttiin varsinkin silloin, kun Mikko ensimmäisiä kertoja oli joukkueen kapteenina. Hän kyseli neuvoja, fiiliksiä ja tunteita, Saku Koivu sanoi.

– Suomalaiselle pelaajalle tietysti maajoukkuepaita on ehkä se suurin kunnia, jota tavoitellaan, kun pikkupoikana pelataan. Vielä kun saa olla joukkueen kapteenina, niin kyllä se ainakin omalta osalta on suurimpia saavutuksia. Tiedän, että myös Mikko kokee näin.

Leijona-kapteeniksi päästessään Mikko Koivu oli jo kipparoinut NHL:ssä seuraansa Minnesota Wildia. Saku Koivun mukaan hän otti itse mallia TPS:ssä puhetta johtaneelta Hannu Virralta ja 1995 vuoden MM-kultakapteenilta Timo Jutilalta, mutta teki silti asiat omalla tavallaan.

– Silloin kun ollaan kapteenina, niin eletään hetkessä ja mennään tunteella eivätkä ehkä ne kesällä saunassa saadut neuvot aina muistu mieleen. Jokainen on omalla tyylillään erilainen kapteeni, Koivu kertoi.

95-elokuva tulee ensi-iltaan joulupäivänä 25. joulukuuta.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.