Mainos

Saksan viranomaiset: Fiatista löydetty päästöjä manipuloiva laite

Saksan liikenneministeriö kertoo löytäneensä päästöjä manipuloivan laitteen testaamastaan Fiatista, mutta ei toistaiseksi kerro asiasta enempää.

Saksalaisen Der Spiegel -lehden tietojen mukaan liikenneministeriön testaamassa Fiat 500X -henkilöautossa havaittiin laite, joka sammuttaa pakokaasun suodatusjärjestelmän 90 minuutin käytön jälkeen. Aiemmin suoritetuissa testeissä järjestelmä sammui jo 22 minuutin jälkeen. Euroopassa suoritettavat päästötestit kestävät 20 minuuttia.

Fiat kiistää, että sen autoihin olisi asennettu päästöjä manipuloivia laitteita.

– Emme voi kommentoida sellaisten tulosten paikkansapitävyyttä tai tarkkuutta, joita emme ole koskaan nähneet, Fiat Chryslerin edustaja kertoi.

Edustaja lisäsi, että 500X on Italian viranomaisten tarkastama ja se täyttää kaikki päästövaatimukset. Italian liikenneministeriö suoritti omat testinsä konsernin autoille tammikuussa eikä löytänyt mitään epäilyttävää.

Päästöhuijareiden jahtaaminen on vanhalla mantereella haastavaa, koska EU-lainsäädännön porsaanreikä sallii päästöjä suitsevan ohjelmiston sammuttamisen esimerkiksi moottorin kannalta epäsuotuisissa lämpötiloissa.

***

0:34

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.