Saksan tulvatuhot järkyttävät – Paikallinen Saara: "200 metrin pätkällä oli kahdeksan ruumista"

4:00
Katso video: Suomalainen Saara kuvaa Saksan tulva-alueen surua: "Näkymä oli kuin sodan jälkeen"

Rajujen sateiden aiheuttamat tuhoisat tulvat koettelevat parhaillaan Saksaa, Belgiaa, Hollantia, Sveitsiä ja Luxemburgia. Pelastustyöt ja evakuoinnit alueella jatkuvat. Pelkästään Saksassa kuolonuhreja on vahvistettu yli 160.

Saksassa asuva Saara Hanke kuvaa tilannetta tulva-alueella MTV Uutiset Livessä.

– Siinä vaiheessa, kun sireenit alkoivat soida, niin ymmärsimme, että kyseessä ei ole tavallinen rankkasade. Tajusimme tuhotulvan olevan tulossa, Hanke kertoo Euskirchenistä.

– Viime vuosina pienet purot ovat nousseet yllättäviksi virroiksi. Meidän alueellamme ei ole vielä ollut sitä. Näkymä oli kuin sodan jälkeen.

Autoihin ja kellariasuntoihin on hukkunut ihmisiä.

– Aamulla noin 200 metrin pätkältä oli haettu 8 ruumista asunnoista. Ihmiset sanovat, ettei pitäisi mennä ulos, koska se on niin järkyttävää, Hanke sanoo.

– Ilmeisesti hautajaisiakaan ei ole voitu vielä pitää. Asumme kaupungin keskustasta parin kilometrin päässä. Siellä on majoitettu paikalla olleita ihmisiä. He ovat aivan traumatisoituneita.

Hanke kertoo tulvan olleen noin kaksi metriä korkea ja jälki näytti siltä kuin pommi olisi räjähtänyt.

– Moni menetti kaiken. Meillä on ystäviä, joilla meni kaksi autoa. Yhdellä meni talo ja auto. Meidän talo on nyt majoituspaikkana ja kaikki tekevät parhaansa auttaakseen toisiaan.

– Silloin kun verkko toimii, niin yritämme saada ystäviin yhteyttä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja