Saksalta käsittämätöntä ylivoimaa joukkuemäessä! Markus Eisenbichler liiti MM-kisojen toiseen kultaansa

Saksa murkasi muut totaalisesti Seefeldissä mäkihypyn MM-joukkuekisassa HS130-mäessä. Maailmanmestaruus irtosi hurjalla 56,6 pisteen erolla ennen toiseksi sijoittunutta Itävaltaa.

Saksan kultajoukkueen muodostivat Karl GeigerRichard FreitagStephan Leyhe ja kilpailun vapautuneesti komealla 128,5 metrin hypyllä päättänyt Markus Eisenbichler. Eisenbichlerille kulta oli toinen MM-kisojen toisesta mäkikilpailusta: eilen lauantaina hän voitti suurmäen henkilökohtaisen kilpailun. Kyseinen voitto oli Eisenbichlerille uran ensimmäinen henkilökohtaisissa kilpailuissa arvokisoissa tai maailmancupissa.

Saksa oli sijoittunut vuosi sitten Pyeongchangin olympialaisten joukkuemäessä toiseksi ja kaksi vuotta sitten Lahden MM-kisoissa neljänneksi. Maailmanmestaruus joukkuemäessä oli Saksalle ensimmäinen 18 vuoteen – maan edelliset maailmanmestaruusjuhlat joukkueena nähtiin Lahdessa 2001.

Itävallan hopeajoukkueessa Seefeldissä hyppäsivät Philipp Aschenwald, Michael HayböckDaniel Huber ja Stefan Kraft. Japani nappasi pronssia kokoonpanolla Yukiya SatoDaiki ItoJunshiro Kobayashi ja Ryoyu Kobayashi.

Suomi sijoittui joukkuemäessä kymmenenneksi ja jäi sen myötä ensimmäiselle kierrokselle. Jarkko Määttä avasi kisan 110,5 metrin hypyllä, Andreas Alamommo hyppäsi 106,5, Eetu Nousiainen 115,5 ja Antti Aalto 118 metriä.

Eroa viimeiseen jatkopaikkaan eli 8. sijaan Suomella jäi 58,6 pistettä. Suomen taakse kisassa jäivät vain Yhdysvallat ja Kazakstan.