Mainos

Saksa voi vaatia itseohjautuviin autoihin ”mustia laatikoita”

Saksa suunnittelee lainsäädäntöä, joka edellyttäisi itseohjautuvien autojen valmistajilta lentokoneista tuttujen mustien laatikoiden asentamista autoihin, kertoo Automotive News Europe.

Saksan liikenneministerin Alexander Dobrindtin mukaan mustat laatikot auttaisivat viranomaisia arvioimaan esimerkiksi onnettomuuden osapuolten vastuuta. Musta laatikko tallentaisi auton toimintaa silloin, kun autopilotti on kytkettynä.

Mustien laatikoiden lisäksi Dobrindt on ehdottanut, että Saksassa itseohjautuvien autojen kuljettajien ei tarvitsisi kiinnittää huomiota liikenteeseen ajaessaan, mutta heidän tulisi pysyä omalla paikallaan, jotta voivat puuttua ajoon hätätapauksissa.

Ehdotus on määrä lähettää muiden ministeriöiden hyväksyttäväksi vielä tämän kesän aikana.

Saksa pyrkii maailmanlaajuisestikin merkittäväksi tekijäksi autonomisten autojen saralla. Liittokansleri Angela Merkel on aiemmin pyytänyt valmistajia ilmaisemaan toiveensa hallitukselle autonomisten autojen kehityksen edistämiseksi.

Valmistajat ympäri maailmaa työskentelevät itseohjautuvien autojen prototyyppien kanssa, mutta niiden ei uskota olevan massamarkkinoilla vielä muutamiin vuosiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.