Mainos

SAK uhkaa keskeyttävänsä työmarkkinaneuvottelut Postin riidan takia

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK uhkaa keskeyttää neuvottelut työmarkkinaratkaisusta Postin riidan takia. 

SAK varoittaa, että jos Posti käyttää vuokratyöntekijöitä Posti- ja logistiikka-alan unionin torstaina alkavan työnseisauksen alaisten töiden tekemiseen, SAK keskeyttää neuvottelut yhteisestä työmarkkinaratkaisusta. SAK on valmis jatkamaan neuvotteluja vasta, kun Posti lopettaa vuokratyöyritysten käytön lakon murtamiseen.   

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ei halua ennakoida, miten työmarkkinaratkaisulle käy, jos neuvottelut keskeytyvät.

– En halua sitä tässä nyt ennakoida, koska neuvottelut ovat olleet ihan asiallisia viimeisen kuukauden. On tehty hyvää työtä keskenään neuvotellen. Olemassa oleva neuvottelutila on tietenkin pieni, mutta kuitenkin ratkaisua yritetään hakea kokoajan ja myös työnantajat ovat olleet tässä pöydässä aktiivisempia kuin aiemmin syksyllä, Lyly sanoi.

SAK:n hallitus oli koolla tänään. SAK:n hallitus muistuttaa, että Posti on yhteiskuntavastuuohjelmassaan sitoutunut edistämään työelämän oikeuksia, muun muassa työntekijöiden oikeutta lakkoon. SAK:n hallitus tuomitsee jyrkästi Postin Suomeen tuoman tavan vuokrata työntekijöitä hoitamaan laillisen työtaistelun kohteena olevia töitä.

SAK:n jäsenliitot ryhtyvät valmistelemaan saartotoimenpiteitä SOLia ja muita yrityksiä kohtaan, jotka vuokraavat Postille työntekijöitä työtaistelun kohteena oleviin tehtäviin.

"Iso periaatteellinen kysymys"

Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä yhteiskuntasopimusneuvottelujen vaarantaminen Postin työkiistan vuoksi on vastuutonta.

– Näitä neuvotteluja käydään valtakunnansovittelijan johdolla. EK ei pidä perusteltuna, että tämän riidan ulkopuoliset toimijat ryhtyvät saartotoimenpiteillä tai muilla vastaavilla toimilla vaikuttamaan työehtosopimusneuvotteluihin, sanoo EK:n johtaja Ilkka Oksala tiedotteessa.

(Jos twiitti ei näy, katso se tästä)

Lylyn mukaan vuokratyövoiman käyttö lakonalaisiin töihin on iso periaatteellinen kysymys.

– Liitot olivat hyvin yksimielisiä, että nyt on reagoitava. Ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, Lyly sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.