Saitko lahjaksi uuden puhelimen tai tabletin? Varmista heti, että tämä palvelu on aktivoitu

Mikäli joulupaketista löytyi uusi puhelin tai muu kannettava elektroninen laite, kannattaa paikannuspalvelut kytkeä heti päälle. Pahimman sattuessa se voi helpottaa laitteen löytymistä.

Tällä hetkellä paikannuspalvelut saa käyttöön Windows Phonelle, Android-puhelimille ja Applen laitteille. Alla ohjeet, miten paikannuspalvelut saa käyttöön.

Applen laitteet

Applen laitteilla on käytössä iCloudin yhteydessä paikannuspalvelu. Uusimmissa iPhoneissa palvelua tarjotaan oletuksena laitteen käyttöönoton yhteydessä. Palveluun pääsee sisäänkirjautumaan omalla Apple ID:llä osoitteessa https://www.icloud.com/#find.

Palvelun avulla voidaan näyttää laitteen sijainti, toistaa ääniä, näyttää viestejä, etälukita tai tyhjentää laite.

Android-laitteet

Android-laitteissa paikannukseen käytetään Android Device Manageria. Ennen palvelun käyttöä tulee laite olla yhdistettynä Google-tiliin. Lisäksi käyttäjän täytyy sallia sijaintitietojen käyttäminen.

Palvelua pääsee käyttämään osoitteessa android.com/devicemanager. ICloudin tavoin palvelussa voidaan soittaa laitteeseen, lukita se, paikantaa kartalla ja tyhjentää puhelin.

Windows-puhelimet

Windows-puhelimen omistava voi paikantaa puhelimensa osoitteessa account.microsoft.com/devices. Sen kautta voi myös soittaa puhelimeen, poistaa puhelimen tiedot tai etsiä puhelimen kartalta.

Palveluun täytyy myös kirjautua omalla Microsoft-tilillä. Lisäksi puhelimen paikannuksen tulee olla sallittu.

Lähteet: Elisa, Apple Support, Android Dveices Manager ja Windows

***

1:41

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja