Sairasteluista kärsinyt Annimari Korte aitoi ennätyksensä – ylsi EM-kisarajaan

Pika-aituri Annimari Korte juoksi 60 metrin aitakisan voittoon Helsingin Tarmon hallikilpailuissa. Alkuerissä syntynyt ennätysaika 8,03 on myös maaliskuisten Istanbulin EM-kilpailujen tulosraja.

Kortteen finaalin voittoaika oli 8,06. Alkuerien ennätysaika nosti aitajuoksijan kaikkien aikojen hallitilaston jaetulle neljännelle sijalle. Aiempi ennätys 8,05 oli myös tältä kaudelta.

– Ensimmäisessä juoksussa lähtö onnistui. Mutta kaksi ensimmäistä aitaväliä eivät olleet hyviä ja loppusileä oli tosi huono, Korte totesi ennätysjuoksustaan ja harmitteli, että hidas reaktio vei terän finaalijuoksun alusta, Korte summasi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Korte kertoi, että hänen hallikauden alkunsa on ollut täynnä sairastelua. 

– Olin vielä eilen sen verran flunssassa, etten olisi juossut, jos kisa olisi ollut silloin. Ensimmäisessä juoksussa lähtö onnistui. Mutta kaksi ensimmäistä aitaväliä eivät olleet hyviä ja loppusileä oli tosi huono, Korte totesi ennätysjuoksustaan ja harmitteli, että hidas reaktio vei terän finaalijuoksun alusta, Korte kertoi.

Korte aikoo mennä maanantaina vatsataudin takia tähystykseen ja katsoo sen jälkeen hallikauden jatkoa. Sunnuntain kisassa kakkoseksi ja kolmanneksi juosseet Saara Keskitalo (8,33) ja Mila Heikkonen (8,59) juoksivat myös ennätyksensä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja